SPOOKY REDRUM: “Moon or Sun”

ALBUM

Είδος: Experimental rock
Εταιρία: 39label
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Απριλίου 2021

Υπάρχουν καλλιτέχνες που απλά μελοποιούν στίχους τους ή βάζουν στίχους στη μουσική τους, υπάρχουν και καλλιτέχνες που σκηνοθετούν τη μουσική τους. Στη δεύτερη κατηγορία συγκαταλέγεται και Νεφέλη Σταμ, η ψυχή στο κέντρο των Spooky Redrum, που μαζί με τον βιολονίστα Άγγελο Μαστραντώνη αποτελούν τον βασικό πυρήνα της μπάντας.

Το 2016 μας συστήθηκαν με το ντεμπούτο τους “The Illusion of Time” (review) και επιστρέφουν extra πειραματικοί με το δεύτερο “Moon or Sun”. Η προσθήκη του κιθαρίστα Πάνου Γιώτη (Svobotnik) και της τυμπανίστριας Ελένης Νότα φαίνεται πως βοήθησαν την Νεφέλη να παραδοθεί στην σκοτεινή jazz/rock μουσική. Τα πνευστά του Ντον Σταυρινού πάλι, παίζουν κομβικό ρόλο στη διάρκεια του “Moon or Sun” και υφαίνουν εικόνες, βασισμένες σε κάποιο αστυνομικό φιλμ νουάρ με πρωταγωνιστή έναν αλκοολικό ιδιωτικό ερευνητή που προσπαθεί να λύσει μια μυστήρια δολοφονία, ενώ παράλληλα παλεύει με τα πάθη του.

Όλα φαντάζουν καλύτερα σε σχέση με το ντεμπούτο των Spooky Redrum, και η Νεφέλη μοιάζει να έχει καταληφθεί από κάποιο φάντασμα-Φρανκενστάιν που αποτελείται από κομμάτια Nina Hagen και Siouxsie. Το μουσικό περίβλημα της θεατρικής ερμηνείας της Νεφέλης είναι τόσο πειραματικό που θα απωθήσει όσους προσπαθήσουν να το ακούσουν στα πεταχτά, αφού πιστέψτε με, είναι μια δημιουργία που χρειάζεται χρόνο και ηρεμία για να αφομοιωθεί. Η μίξη έχει γίνει ξανά από τον Πάνο Τσεκούρα (γνωστό από τους Mani Deum), ενώ το mastering έγινε από τον Jeremy Loucas στα Sear Studios στη Νέα Υόρκη, με τη συνολική παραγωγή να είναι άξια συγχαρητηρίων.

Οι Spooky Redrum επιστρέφουν με έναν φιλόδοξο δίσκο που δείχνει την ικανότητα τους να ενορχηστρώνουν πανέμορφα τα κομμάτια τους και δημιουργούν 9 κομμάτια για εκείνους που δεν φοβούνται πως το μυαλό τους θα γίνει κόμπος. Το “Moon or Sun” είναι σκοτεινή μουσική από φανερά φωτισμένους ανθρώπους! Εξάλλου, το δίλημμα Σελήνη ή Ήλιος δεν έχει ξεκάθαρο νικητή, αφού ακόμη και η Σελήνη εκπέμπει εκθαμβωτικό φως που αδρανοποιεί το σκοτάδι της Νύχτας. Έτσι και η μουσική των Spooky Redrum. Ενώ το σκοτάδι τους έχει βαρύτητα, υπάρχει πάντοτε μέσα του ένα δυνατό φως.

Facebook: https://www.facebook.com/spookyredrum
Instagram: https://www.instagram.com/spooky_redrum_gr/
Bandcamp: https://spookyredrum.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7FQr3GJ38dPc7H4tzgN5Lg

437

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.