SPIRIT WORLD: “Deathwestern”

ALBUM

Είδος: Thrash metal/Hardcore
Εταιρεία: Century Media Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 25 Νοεμβρίου 2022

Πολλοί μουσικοί βρίσκουν έμπνευση στη λογοτεχνία. Ο Stu Folsom βρίσκει και αυτός έμπνευση στη λογοτεχνία, στη λογοτεχνία γραμμένη από τον ίδιο. Έχοντας κυκλοφορήσει μια συλλογή ιστοριών τρόμου με τίτλο “Godlessness” όπου τα σκονισμένα τοπία της αμερικάνικης άγριας Δύσης είναι το υπόβαθρο, θέλησε να μεταφέρει το κλίμα και μέσω των Spiritworld.

H εξάδα από τη Νεβάδα (Καζίνο, Ελλάντα το ξύνω) έκανε αισθητή την παρουσία της το 2020 με το ντεμπούτο τους, “Pagan Rhythms”, το οποίο πραγματευόταν την αμερικάνικη μεθόριο και την ιθαγενή μυθολογία και συνεχίζει με παρόμοια θεματολογία στο “Deathwestern”, όπως καταλαβαίνει κανείς και από το videogame-ικό εξώφυλλο του.

Από πλευράς ηχητικής ταυτότητας, οι Spiritworld ράβουν μεταξύ τους τις κιθαριστικές ανησυχίες των σημαντικών Slayer, των συγχρονότερων και λίγο πιο groovy Lamb of God και του μεταλλικού hardcore, τύπου Hatebreed, έχοντας και κάποια intro που θα έκαναν τον Sergio Leone να χαμογελάει. Η παραγωγή είναι υψηλού επιπέδου και οκτανίων, ιδανική για ακροάσεις στο μάξιμουμ και τα κομμάτια είναι όλα αλατοκρουστικά.

Χωρίς να σπρώχνουν κάποιο ιδίωμα προς τα εμπρός, δίνουν μια δική τους εκδοχή στο σύγχρονο thrash metal που έχει ως βασικό μέλημα τη σωστή ισορροπία μελωδίας και ρυθμού. Οι Spiritworld σε αυτό τα πάνε περίφημα και η βαρύτητα του ήχου τους θα ικανοποιήσει όλους τους φίλους των ως άνω κατηγοριών που θα βρουν στα εξάσφαιρα τους έναν ακόμη σερίφη στην πόλη.

Σαλουνιέρη, σανό για το άλογο και ένα διπλό bourbon. Μην καθαρίσεις το ποτήρι με σάλιο, σε βλέπω!

Y.Γ. Σας αφήνω με το video clip του “Moonlit Torture” με τη συμμετοχή του Dwid Hellion των Integrity.

Facebook: https://www.facebook.com/spiritworldprophet/
Instagram: https://www.instagram.com/spiritworldprophet/
Bandcamp: https://spiritworldprophet.bandcamp.com/

528

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.