SPEKTRVM: Παρουσιάζουν το ντεμπούτο τους με τίτλο “Blood For Heaven”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Spektrvm – Blood For Heaven (LP)
(Heavy Metal w/ prog, nu, folk & doom elements)
FFO: Avenged Sevenfold, Metallica, Disturbed, Polyphia, Tool

Οι Spektrvm (προφέρεται Spectrum), διεκδικούν δυναμικά τη θέση τους μεταξύ των heavy/progressive metal σχημάτων της χώρας και μας παρουσιάζουν το καταπληκτικό τους ντεμπούτο Blood For Heaven το οποίο κυκλοφόρησε στις 8 Ιουλίου από την Sliptrick Records!

Μας συστήθηκαν με το κομμάτι Leviathan, το οποίο συνοδευόταν από ένα μυσταγωγικό video εν μέσω καπνών και κεριών δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα που ταιριάζει απόλυτα στον μοντέρνο ήχο τους, ακολουθούμενο από το ιδιαίτερο animated video για το κομμάτι Trying To Breathe.

Το Blood For Heaven είναι ένας modern heavy metal δίσκος, με μεγάλη ποικιλία στις επιρροές, καθώς κινείται μεταξύ progressive, nu, folk και doom ηχοτοπίων. Περιλαμβάνει 9 κομμάτια, με κάθε ένα να αντιπροσωπεύει και από μία προβληματική κοινωνική κατάσταση, ικανή να σφίξει περισσότερο τη θηλιά γύρω από την ανθρωπότητα οδηγώντας την τελικά προς την καταστροφή. Απληστία, ματαιοδοξία, κρατική εξουσία, θρησκεία, είναι κάποια από αυτά που λειτουργούν ως παράσιτα, οδηγώντας τους Spektrvm στην ανάγκη να φωνάξουν, όσο ακόμη μπορούν να αναπνεύσουν. ‘Έτσι λοιπόν γεννήθηκε το Blood for heaven. Ως ανάγκη.

Οι Spektrvm δημιουργήθηκαν το 2016 στην Αθήνα και έχουν πραγματοποιήσει διάφορες εμφανίσεις σε σκηνές σε όλη τη χώρα. Αποτελούνται από τους Θάνο Ζαμπετάκη (φωνητικά), Γιώργο Ζήκα (κιθάρα), Nicholas Dhamo (κιθάρα), Μιχάλη Πουλιέζο (μπάσο) και Λύο Παναγιωτόπουλο (drums). Τα recording και mixing έγιναν από τα CFN Recording Studios, mastering από τα Vu Production Mastering Studios και artwork από το Remedy Art Design.

Οι Spektrvm, διεκδικούν τη θέση τους όχι μόνο στην Ελληνική metal σκηνή, αλλά και στην παγκόσμια, καθώς οι στόχοι τους δεν έχουν ταβάνι.

{…} Όσο για τη μουσική, το σχήμα έχει εφοδιάσει με 2 προτερήματα το album. Πρώτον, ξέρουν να γράφουν τραγούδια. Δεύτερον, ρίχνουν σοβαρή δουλειά στις ενορχηστρώσεις. Στα θετικά να βάλεις το καταπληκτικό εξώφυλλο, τη διαύγεια στην παραγωγή, τα πολύ καλά παιξίματα των μουσικών καθώς και το ζεστό χρώμα και το γρέζι των φωνητικών. Δίνουν έναν extra δραματικό τόνο που ταιριάζει στο πνεύμα του Blood For Heaven. Αυτή η μπάντα μόλις μπήκε σταθερά στο ραντάρ μας.

Metal Hammer GR – 8/10

Το Blood For Heavenκυκλοφορεί ήδη σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες!

Social & Streaming Links

727