SOCIAL SCREAM: “Organic Mindset”

ALBUM

ΕΙΔΟΣ: Heavy Metal
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΉ: Heart of Steel Records
Ημερομηνία κυκλοφοριας: 10/3/2020

Αν με ρωτούσες πριν λίγο καιρό αν γνώριζα έστω ένα group από τη metal σκηνή της Σπάρτης, τότε σίγουρα θα σου απαντούσα κανένα. Μέσα σε αυτό το λίγο διάστημα, μεσολάβησαν οι Social Scream που αποδεικνύουν ότι μπορείς να βρεις “λαβράκια” ακόμη και εκεί που δε το περιμένεις.

Με σχεδόν 12 χρόνια ζωής, οι Σπαρτιάτες metallers μας συστήθηκαν με το “Epiclepsis” το 2014 και εδραιώθηκαν μουσικά με το “Initiation To The Myths” το 2018. Προφανώς και η κατάσταση στη χώρα μας δεν έχει φτάσει ακόμα αυτήν που επικρατεί στο εξωτερικό, αλλά πλέον με συνεχή δουλειά, συντονισμό των προσπαθειών και “δίψα” για heavy metal, οι Social Scream έφτασαν να κυκλοφορούν την τρίτη τους δισκογραφική προσπάθεια με τίτλο “Organic Mindset”. Άλλωστε οι ευκαιρίες πλέον πολλές, αρκεί να τις εκμεταλλευτείς σωστά.

Ακόμη και αν δε γνωρίζεις αρκετά για τη μπάντα, ακούγοντας το “Organic Mindset” καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα group με ευρύ φάσμα επιρροών, που εκτείνεται από τα ’80s, τη “Μέκκα” του heavy metal, έως και το σήμερα. Αν θέλουμε να μιλήσουμε με groups, είναι εμφανής η λατρεία της μπάντας για τους Metallica, τους Pantera, τους Machine Head, με “killer riffs” που θυμίζουν Priest και Accept στα “πολύ καλά” τους. Οι Social Scream, έχουν καταφέρει να συνδυάσουν heavy metal με thrashy “επιθετικό” ρυθμό και κάτι από το groove metal του σήμερα. Θα μπορούσες να πεις, ότι είναι μία μπάντα που έχει χωρέσει τη μουσική και ηχητική εξέλιξη του heavy metal στο δικό της μουσικό καλούπι, δημιουργώντας το καλύτερό της album.

Το καλό με το “Organic Mindset”, είναι ότι λόγω των παραπάνω απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, από όλες τις ηλικίες και μουσικές προτιμήσεις. Έτσι, μπορεί να προσελκύσει και νεαρό ηλικιακά οπαδικό κίνημα λόγω της πιο groove αισθητικής του, ενώ και ο “επιθετικός” thrashy χαρακτήρας του είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Από την εισαγωγή μέχρι και το τέλος του δίσκου, οι Social Scream φαίνεται ότι προτίθενται να μην αφήσουν το “γκάζι” και τα απανωτά “χτυπήματα” από riffs, δείχνουν τις προθέσεις του group. Κομμάτια όπως τα “Truth Divider”, “Hive of Fire”, “World Of Shadows” και ακόμη και το δεκάλεπτο ορχηστρικό “Taleton”, φωνάζουν με μανία ότι το heavy metal είναι εδώ και θα είναι για όσο υπάρχουν μπάντες σαν τους Social Scream. Ειδικά δε τα thrashy κιθαριστικά μέρη και τα γεμάτα πάθος solos, κάνουν το album ελκυστικό, αν όχι απαραίτητο για κάθε metalhead.

Βέβαια κάπου εδώ, θα ήθελα να σταθώ τόσο στις συνθέσεις όσο και στις παικτικές ικανότητες των μελών της μπάντας. Τα κομμάτια είναι πραγματικά από άλλο πλανήτη, ενώ η δουλειά στις κιθάρες, στο μπάσο και στα τύμπανα είναι εξαιρετική, βγάζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Το “Organic Mindset”, είναι σίγουρα το πιο “γεμάτο” album των Social Scream από όλες τις απόψεις. Τόσο συνθετικά όσο και παικτικά, η μπάντα κατάφερε να αγγίξει το τέλειο σε μία περίοδο που πηγάζουν groups από παντού. Οι Σπαρτιάτες metallers, δεν είναι ένα ακόμη group, αλλά μάλλον ένα κεφάλαιο για την εγχώρια heavy metal σκηνή. Αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά και σίγουρα η επιτυχία θα έρθει. Και στο κάτω κάτω, γιατί να προτιμήσω μία ξένη μπάντα που δε γνωρίζω τι θα μου βγει και να μην ακούσω έστω μια Ελληνική που γουστάρει αυτό που κάνει;

Facebook: https://www.facebook.com/SocialScream/

753

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.