SMOULDER

INTERVIEW

Έχοντας στις αποσκευές τους τον παρθενικό τους δίσκο “Times of Obscene Evil and Wild Daring” και τα ΕΡs “The Sword Woman” και “Dream Quest Ends”, οι Smoulder επισκέπτονται για πρώτη φορά την χώρα μας για τρεις μοναδικές εμφανίσεις!

Γεια σας και σας ευχαριστούμε πολύ που είστε μαζί μας στο Rockway.gr. Είναι η πρώτη σας φορά στην Ελλάδα και δεν θα κάνετε μία μόνο εμφάνιση, αλλά θα εμφανιστείτε στο “Up the Hammers Festival” και την Τετάρτη 18 Μαρτίου θα επισκεφθείτε την Θεσσαλονίκη και το EightBall Live Stage, για να παίξετε με τους Serpent Lord και τους Magnum Opus. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;
Collin: Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος! Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δεν κάνουμε μία μοναδική εμφάνιση, οπότε αυτό που θα προκύψει θα είναι ενδιαφέρον. Μπορώ να μιλήσω για ολόκληρη τη μπάντα, λέγοντας ότι είμαστε ενθουσιασμένοι όχι μόνο για να παίξουμε, αλλά και για να εξερευνήσουμε την Ελλάδα!

Στην Ελλάδα, το metal ακροατήριο αγαπάει το true heavy metal με όλη του την καρδιά και το πρώτο σας άλμπουμ, “Times of Obscene Evil and Wild Daring”, έχει αγαπηθεί από την πρώτη κιόλας ακρόαση. Το περιμένατε αυτό;
Kevin: Το περιμέναμε κάπως να υπάρχει κάποια αγάπη για τη μουσική μας από το true metal underground κοινό, αφού όλοι αγαπάμε το παραδοσιακό heavy metal με τη μία ή την άλλη μορφή. Ωστόσο, δεν αναμέναμε μία τόσο ευρεία εκτίμηση για τη μουσική μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αισθανόμαστε όλοι, πραγματικά “ταπεινοί” μπροστά στην υποστήριξη που λαμβάνουμε από όλο τον κόσμο. Είναι πραγματικά απίστευτο!

Πώς νομίζετε ότι το Ελληνικό κοινό θα αντιδράσει στις εμφανίσεις σας;
Kevin: Δεν είχαμε παρά θετικές αντιδράσεις από κάθε συναυλία που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής. Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι ένα “true metal hotspot”, είμαι πραγματικά αισιόδοξος ότι δεν θα είναι εντελώς διαφορετικά. Φαίνεται να έχουμε περισσότερη υποστήριξη στην Ευρώπη σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, οπότε είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν πολλοί οπαδοί εκεί έξω που μας γουστάρουν.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα νέο EP, το “Dream Quest Ends”, και περιέχει 6 κομμάτια, ένα από τα οποία είναι μία διασκευή στους Manilla Road, το “Cage of Mirrors”.Πρέπει να περιμένετε μέγαλη απήχηση από τους Έλληνες οπαδούς. Γνωρίζετε ότι αγαπούν τους Manilla Road και το ίδιο ισχύει και για το “Up the Hammers Festival”;
Sarah: Φυσικά και το γνωρίζουμε! Αισθάνομαι ότι ένας πολύ ωραίος τρόπος να συνδέσουμε το EP με το επίσημο release του την ημέρα της εμφάνισής μας στο Up the Hammers, το οποίο φυσικά, πήρε το όνομά του από τους Manilla Road. Ολόκληρο το EP είναι πολύ πιο επικό και ακούγεται σαν τη μουσική των Manilla Road, οπότε μας ενδιαφέρει πολύ να δούμε αν θα αρέσει στους Έλληνες οπαδούς μας. Παρόλο που το set μας στο “Up the Hammers” δεν είναι αρκετό για να καλύψει όλο το “Cage of Mirrors”, σχεδιάζουμε να το παίξουμε στο “Horns Up Festival”, οπότε όποιος θέλει να το δει, θα πρέπει σίγουρα να είναι παρών!

Να περιμένουμε να παίξετε και περισσότερο νέο υλικό στο “Up The Hammers”;
Vincent: Τίποτα νεότερο δεν έχουμε πέρα από το ΕΡ. Θα παίξουμε τόσο το “Dream Quest Ends”, όσο και το “Warrior Witch Of Hell” στο U.T.H., μαζί με διάφορα κομμάτια από το παρθενικό μας άλμπουμ.

Η Ελλάδα είναι πλούσια σε μυθολογία και ιστορία, και η μουσική σας έχει πολλές επικές επιρροές. Πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον κάποιο κομμάτι με Ελληνικό θέμα;
Collin: Δεν έχουμε τίποτα προγραμματισμένο αυτήν τη στιγμή, αλλά υπάρχει σίγουρα μία πιθανότητα! Θα ήθελα πολύ να εξερευνήσουμε την Ελληνική πλευρά της μυθολογίας, σε ένα τραγούδι ή δύο στο μέλλον!

Υπάρχει κάποιος από το συγκρότημα που έχει επισκεφθεί την Ελλάδα; Εκτός από τη μουσική, έχουμε και ωραίο φαγητό όπως το σουβλάκι. Έχετε ενημερωθεί από κανέναν;
Sarah: Πέρασα τρεις εβδομάδες στην Ελλάδα το 2007. Πήγα σε ένα νησί με φίλο και επισκέφθηκα και την Αθήνα. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι, ανυπομονώ εξαιρετικά να επιστρέψω. Είχα μία εκπληκτική πεζοπορία ανάμεσα σε αρχαία ερείπια, κάναμε φιλικούς διαγωνισμούς για το ποιος θα μπορούσε να βρει το φθηνότερο μπουκάλι κρασί (βρήκαμε μερικά για 1 ευρώ στην Πάρο και στη Σίφνο, όλοι κέρδισαν αυτόν τον διαγωνισμό) και προσδοκώ ότι αυτό το επόμενο ταξίδι θα είναι εξίσου ξεχωριστό. Επιπλέον, το Ελληνικό φαγητό είναι το αγαπημένο μου φαγητό στον κόσμο, γι ‘αυτό προγραμματίζω να φάω Ελληνική (χωριάτικη) σαλάτα, τζατζίκι και αρνί, κάθε μέρα που είμαστε εκεί.

Collin: Δεν έχω έρθει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά είναι ένα μέρος που πάντα ήθελα να επισκεφθώ, γι’ αυτό είμαι πολύ ενθουσιασμένος! Έχω έναν φίλο στην πόλη μου, που κατάγεται από τη Ρόδο και με ώθησε στο Ελληνικό φαγητό, γι’ αυτό ανυπομονώ πολύ, ειδικά για τον μουσακά!

Ανυπομονώ για την ημέρα που θα σας δω στη σκηνή του “Up The Hammers Festival”. Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων, για τις απαντήσεις και ελπίζω να συναντηθούμε και από κοντά στην Αθήνα. Τα τελευταία λόγια είναι δικά σας!
Collin: Εμείς σε ευχαριστούμε για την συνέντευξη. Σίγουρα ούτε εμείς μπορούμε να περιμένουμε και ανυπομονούμε να συναντηθούμε μαζί σου, αλλά και με όλους τους Έλληνες οπαδούς μας σε λίγες εβδομάδες!
Ελλάδα, οι Smoulder έρχονται για εσάς!

864

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.