SKULL KORAPTOR: “Chaos Station”

ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Δισκογραφική: Ragnarock Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 17 Ιανουαρίου 2020

Ο πανικός που έχουν δημιουργήσει οι Suicidal Angels από τα τέλη της προηγούμενης 10ετίας κα μετά, έχει σταθεί αφορμή για να αναδειχτεί μια νέα ολόκληρη γενιά ελληνικών thrash συγκροτημάτων. Μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για ένα νέο “κύμα” ελληνικού thrash; Γιατί όχι. Θα το πω από μόνος μου NWOGTM και σε όποιον αρέσει. Μια από τις μπάντες που βγήκαν μέσα από αυτόν τον “ανεμοστρόβιλο” είναι και η τριάδα των Skull Koraptor που κυκλοφόρησε το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο “Chaos Station”.

Ενεργοί εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, με ένα EP στο ενεργητικό τους το “Dead Ahead” του 2014 και έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως οι Tankard και Destroyer 666, “σκάνε” μύτη με ένα καθαρόαιμο thrash άλμπουμ, ωδή στο American way of riffing. Το τρένο θεριζοαλωνιστική μηχανή του εξωφύλλου, ως “υβρίδιο” μεταξύ “Orgasmatron” και “Shovel Headed Kill Machine”, σε προϊδεάζει για το μουσικό περιεχόμενο. Και προς τέρψη των αυτιών μας το αποτέλεσμα, σε αυτά τα 30 λεπτά που διαρκεί το άλμπουμ, δεν απογοητεύει.

Μετά το-παρελαύνω με βήμα ταχύ- intro, “ξεσπάει” η thrash καταιγίδα (“Hatred”). Σφιχτοδεμένο rhythm section και υπέροχες μελωδίες με ένα εξίσου μελωδικό solo δείχνοντας έτσι την τεχνική κατάρτιση της μπάντας. Αγνό αμερικάνικο ξυλοφόρτωμα (“Blast It Out”) και ποδοβολητό στα drums από τον Γιώργο. “Αριστούχος μαθητής” της αμερικάνικης σχολής ο Γιάννης στις κιθάρες/φωνητικά (“Next Station: Chaos”). Ladies and gentlemen, next station chaos ανακοινώνει ευθαρσώς στο breakdown του κομματιού και κάπου εδώ πρέπει να κονόμησα αυχενικό. Το μπάσο του έτερου Γιάννη της παρέας (υπο)στηρίζει θεμελιωδώς τις συνθέσεις (τριάδα γαρ) και όλοι μαζί προσφέρουν ένα ωραιότατο thrash fisting αλά Annihilator (“Breakthrough”). Θυμήθηκα τους αδικοχαμένους Lazarus AD (“Fatal Wrecking”), τους βραζιλιάνους Violator (“Voices Of Despair”) αλλά στο τέλος μπορώ να πω ότι κόλλησα με τους Skull Koraptor (“Obsessed”).

Με ανυπομονησία θα αναμένω το επόμενό τους βήμα, καθότι με αυτό το άλμπουμ δημιούργησαν υψηλές προσδοκίες. Next station: Chaos λοιπόν. Σαν αυτό που πρόκειται να προκληθεί 28 Μαρτίου όταν και θα εμφανιστούν ως support των θεών Sodom στο Fuzz. Τα λέμε στο pit.

Facebook: https://www.facebook.com/SkullKoraptor
Instagram: https://www.instagram.com/skullkoraptor_official/?hl=el
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCQap3NZWC8Fz05Moge-OZaA

560

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.