SILENT WINTER: “Empire of Sins”

ALBUM

Είδος: Power Metal
Δισκογραφική: Pride & Joy Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2021

“Three hundred men, in battle they stand” τραγουδά ο Μιχάλης Λίβας και καπάκι ένα riff που “ανασταίνει και νεκρούς”. Έτσι γ@μ@τ@ ξεκινάει ο νέος δίσκος των Silent Winter και καταλαβαίνεις αμέσως ότι εδώ δεν έχουμε μόνο με μια απλά καλή κυκλοφορία, αλλά με ένα power metal δίσκο που “τα σπάει”.

Το “The Circles of Hell” του 2019, το ντεμπούτο του συγκροτήματος, είχε ενθουσιάσει αρκετό κόσμο, ανάμεσά τους και ο συντάκτης μας, Άγγελος Χόντζιας. Το “Empire of Sins” ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, δηλαδή κλασσικό power metal με επιρροές από Helloween, Stratovarius και Gamma Ray, μόνο που σε όλα τα επίπεδα είναι πολύ καλύτερο. Το “Empire of Sins” διαρκεί περιπού 50 λεπτά και οι 8 συνθέσεις συν τη διασκευή στο κομμάτι “Leave a Light On” (Belinda Carlisle) είναι άκρως πωρωτικές και θα σε κάνουν να πατάς το play συνέχεια. Οι Κυριάκος Μπάλανος και Βαγγέλης Παπαδημητρίου έχουν κάνει φοβερή δουλειά στις κιθάρες, με τα τραγούδια να είναι γεμάτα ωραία riffs, solos και μελωδίες. Το ρυθμικό ντουέτο των Βαγγέλη Τσεκούρα και Γιάννη Αντωνόπουλου φροντίζει να μην σταματάς το headbanging και ταυτόχρονα δίνει “όγκο” στον ήχο των Silent Winter. Αναμενόμενα πίσω από το μικρόφωνο, ο Μιχάλης Λίβας δίνει άλλη μια τρομερή παράσταση ενώ και η θεατρικότητα που βγάζει ταιριάζει άψογα με την μουσική των Silent Winter. Κομματάρες υπάρχουν πολλές στο δίσκο, αλλά θα ξεχωρίσω το ήδη hit “Gates of Fire” και το καραεπικό ομότιτλο τραγούδι “Empire of Sins”.

Είναι απλά τα πράγματα! Το “Empire of Sins” εδραιώνει οριστικά το όνομα των Silent Winter στην Ελληνική σκηνή και είναι ό,τι καλύτερο έχω ακούσει από power metal μέχρι στιγμής παγκοσμίως. Σίγουρα ο δίσκος αυτός θα προσφέρει πολλές ευχάριστες στιγμές στους φίλους του ήχου.

Facebook: https://www.facebook.com/silentwinter.gr/
Bandcamp: https://silentwinter.bandcamp.com/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZMCB35JshJHANqlQ2-0bnQ

962

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.