SIDUS: “Seasons Reversed”

ALBUM

Είδος: Post Rock / Metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη Κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 9 Νοεμβρίου 2020

Debut EP από τους Sidus, προσωπικό project του μπασίστα Σπύρου Ολιβώτου, ο οποίος κινείται σε ξεκάθαρα post rock / metal ηχοτόπια.

Οι επιρροές είναι μεν διακριτές και τα πέντε κομμάτια του “Seasons Reversed” ακολουθούν πιστά τις διδαχές από μπάντες όπως οι Explosions In The Sky (λιγότερο) και οι God Is An Astronaut (περισσότερο) αλλά αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση αυτήν την εξαιρετική δουλειά.

Το υλικό θα έλεγα ότι κλίνει πιο πολύ προς τον metal ήχο, είναι βαρύ και ογκώδες με πολλές distorted κιθάρες στα δομικά μέρη (οκ, τα ηλεκτρακουστικά licks είναι σήμα κατατεθέν ολάκερου του post ρεύματος), συμπαγέστατο ρυθμικό μέρος με τη συμβολή του Κώστα Μυλωνά (Sunburst, Foray Between Ocean, New Day Slave) πίσω από το drum kit και η ηχητική παρουσίαση των ιδεών του mainman είναι άκρως επαγγελματική (με τη βοήθεια του Παναγιώτη Κατσαούνη ο οποίος πίσω από τις κονσόλες μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διέπραξε ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα, τα πάντα ακούγονται διαυγέστατα και ισχυρότατα).

Συνολικά το EP είναι απολαυστικό και είμαι σίγουρος ότι οι υγιείς στα ώτα fans του post rock όχι μόνο δεν πρόκειται να απογοητευθούν αλλά τουναντίον, θα ενθουσιαστούν με αυτήν την πρόταση που καταθέτουν οι (ο) Sidus. Εξαιρετικά τα “Energy In Emptiness” και “Stellar Sky” που φέρουν βαθιά χαραγμένη τη λεπίδα των Long Distance Calling, φοβερό το ξεκάθαρα GIAA επιρροών ομότιτλο track και καταπληκτική σύζευξη των προαναφερθέντων μεγαθηρίων στο επιλογικό “Prototypes Replicas”.

Θεωρώ ότι αν συνεχίσει με την ίδια συνθετική δυναμική, ο Ολιβώτος στο μέλλον θα κάνει πολύ κόσμο να παραμιλάει με τη δουλειά του. Σαν debut και πρωτόλεια προσπάθεια το “Seasons Reversed” αγγίζει τα όρια της “ονειρικής” δισκογραφικής εκκίνησης και σίγουρα αξίζει τις αυτιές του. Και εύχομαι ολόψυχα να μην διαψευστώ κατά την ενόραση του λαμπρού μέλλοντος που δημιουργήθηκε ως προσδοκία από την ακρόαση αυτού του τεμαχίου. Δύσμοιρη Ελλαδάμπουε, έχεις πολύ ταλέντο, ακόμη και στο post-whatever παγκόσμιο γίγνεσθαι. Άριστα επί του παρόντος και εις ανώτερα.

Facebook: https://www.facebook.com/sidus.postrock/

Bandcamp: https://sidusofficial.bandcamp.com/

1081

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.