SIDUS: Νέο single

NEWS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως ένα προσωπικό ταξίδι με κύριο σκοπό την αυτογνωσία και το έρευνα φιλοσοφικών ερωτημάτων μπορει να περιγραφεί η επερχόμενη πρωτη κυκλοφορία του Sidus με τίτλο “Seasons Reversed”. Θέματα όπως η ζήλια, η μάχη μεταξύ φύσης και κοινωνικής ανατροφής αλλά και ερωτήματα που αφορούν την προέλευση της σκέψης τείθονται προς συζήτηση με μόνη ειδοποιό διαφορά την απουσία των λέξεων.

Βιογραφικά στοιχεία
Ο Sidus είναι ένα post-rock instrumental, one-man συγκρότημα από το Βερολινό, το οποίο δημιουργήθηκε από τον μπασίστα Σπύρο Ολιβώτο με κύριες επιρροές από την κινηματογραφική αισθητική των God Is An Astronaut, Exposions In The Sky και του Hans Zimmer συνδυάζοντας παράλληλα τις δυναμικές κιθάρες των Deftones.
Τον Απρίλη του 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο single με τίτλο “Envy”. Ένα μήνα μετά δημοσίευσε την δεύτερή του κυκλοφορία με τίτλο “Prototypes/Replicas” η οποία συνοδεύεται από μια animated τανία μικρού μκήκους, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές για την καλλιτεχνική προσσέγγιση του συνδυασμού μουσικής και οπτικής παραγωγής.

Πληροφορίες του νέου ΕΡ
Το πρώτο και επερχόμενο EP με τίτλο “Seasons Reversed” αποτελείται από 5 δυναμικά post-rock κομμάτια και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του καλοκαιριού. Την παραγωγή, μίξη αλλά και το mastering επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Κατσαούνης στα P.K. Productions στούντιο στην Αθήνα. Το artwork βασίστηκε σε αυθεντικό πίνακα του Μάκη Ολιβωτου.
Στο ομότιτλο κομμάτι του EP συμμετέχει ο Κώστας Μυλωνάς (Sunburst, Foray Between Ocean, New Day Slave) στα τύμπανα.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το νέο single με τίτλο “Energy In Emptiness” που κυκλοφόρησε μαζί με το Visualiser Video το οποίο είναι βασισμένο σε δεύτερο αυθεντικό πίνακα από τον Μάκη Ολιβώτο. Την δημιουργία του video ανέλαβε ο Ιωάννης Κρομμύδας.

Tracklist:
Envy
Energy In Emptiness
Stellar Sky
Seasons Reversed (feat. Kostas Milonas)5. Prototypes/Replicas

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Sidus και να ακούσετε τα singles του “Seasons Reversed” στα ακόλουθα links:
Email: sidusofficial@outlook.com
Spotify: https://spoti.fi/3clQlOc
Apple Music: https://apple.co/2zscqw8
Youtube: https://bit.ly/2V2TzP6
Instagram: https://bit.ly/39Mesn9
Facebook: https://bit.ly/3dWgHI1
Twitter: https://bit.ly/3bzqz83
Soundcloud: https://bit.ly/3bbRS8g
Bandcamp: https://bit.ly/2Xe3cgL

501