SIDUS: Κυκλοφορεί το πρώτο ep του instrumental post rock project του Σπύρου Ολιβώτου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Sidus είναι ένα post-rock instrumental, one-man συγκρότημα από το Βερολίνο, το οποίο δημιουργήθηκε από τον μπασίστα Σπύρο Ολιβώτο με κύριες επιρροές από την κινηματογραφική αισθητική των God Is An Astronaut, Explosions In The Sky και του Hans Zimmer συνδυάζοντας παράλληλα τις δυναμικές κιθάρες των Deftones.

Τον Απρίλη του 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο single με τίτλο “Envy”. Ένα μήνα μετά δημοσίευσε την δεύτερη του κυκλοφορία με τίτλο “Prototypes/Replicas” η οποία συνοδεύεται από μια animated ταινία μικρού μήκους, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές για την καλλιτεχνική προσέγγιση του συνδυασμού μουσικής και οπτικής παραγωγής. Στην συνέχεια ακολούθησαν δύο ακόμα singles, “Energy In Emptiness” και “Stellar Sky”.

Πληροφορίες του νέου ΕΡ

Το πρώτο και επερχόμενο EP με τίτλο “Seasons Reversed” αποτελείται από 5 δυναμικά post-rock κομμάτια. Την παραγωγή, μίξη αλλά και το mastering επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Κατσαούνης στα P.K. Productions στούντιο στην Αθήνα. Το artwork βασίστηκε σε αυθεντικό πίνακα του Μάκη Ολιβωτου.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το ομότιτλο single με τίτλο “Seasons Reversed” που κυκλοφόρησε μαζί με το Official Video το οποίο επιμελήθηκε ο William Pavli (https://williampavli.format.com/) και συμμετέχει ο Κώστας Μυλωνάς (Sunburst, Foray Between Ocean, New Day Slave) στα τύμπανα. Το τραγούδι σχολιάζει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία, την κλιματική αλλαγή. Περιγράφει έναν φανταστικό κόσμο όπου οι εποχές έχουν αντιστραφεί ενώ καταστροφικά φυσικά φαινόμενα κυριαρχούν σε όλο τον πλανήτη. Η κύρια ερώτηση είναι: Πόσο μακριά είμαστε από έναν τέτοιο κόσμο;

Tracklist:

  1. Envy
  2. Energy In Emptiness
  3. Stellar Sky
  4. Seasons Reversed (feat. Kostas Milonas)
  5. Prototypes/Replicas

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Sidus και να ακούσετε το “Seasons Reversed” στα ακόλουθα links:

Email: sidusofficial@outlook.com
Spotify: https://spoti.fi/3clQlOc
Apple Music: https://apple.co/2zscqw8
Youtube: https://bit.ly/2V2TzP6
Instagram: https://bit.ly/2Nbs0j7
Facebook: https://bit.ly/3dWgHI1
Twitter: https://bit.ly/3bzqz83
Soundcloud: https://bit.ly/3bbRS8g
Bandcamp: https://bit.ly/2Xe3cgL

524