SICKENING HORROR: “Chaos Revamped”

ALBUM

Είδος: Technical death metal
Δισκογραφική: Pathologically Explicit Recordings
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Ιουνίου 2020

Με τα κωλοδάχτυλα του 2020 ακόμη υψωμένα προς όλους μας και με ένα καλοκαίρι “μέγγενη” για πολλούς, δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ, έστω και αργοπορημένα το ομολογώ (sorry μάγκες) στους συμπατριώτες μας Sickening Horror και το 4ο κατά σειρά άλμπουμ τους με τίτλο “Chaos Revamped”.

Οι Sickening Horror “βασανίζουν” ανηλεώς τα αυτιά μας από το 2002 με υψηλού επιπέδου death metal ανεβάζοντας κάθε φορά τον πήχη του τεχνικού “οργίου” των συνθέσεών τους. Αυτή τη φορά επιλέγουν μια πιο άμεση προσέγγιση στον ήχο τους χωρίς αυτό να αποτελεί δήλωση πως υποβαθμίζεται ο τεχνικός κορμός της μπάντας. Αντίθετα στο “Chaos Revamped” υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα που αποτελούν την ταυτότητα της μπάντας και που συναντάμε στα προηγούμενα άλμπουμ, συνδυασμένα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στο τώρα.

Η τριάδα, όντας σε φόρμα, φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να “καταθέτει” τα διαπιστευτήριά της με το τεχνικό της παίξιμο και την άψογη συνεργασία, κάτι που γίνεται αντιληπτό σε όλο το άλμπουμ, από το εναρκτήριο “Outburst” μέχρι τις τελευταίες νότες του “Fire Imploded”.

Ο ήχος είναι “πνιγηρός” παρόλα αυτά εξαιρετικός, όπως πρέπει σε μία death metal κυκλοφορία, κάνοντας αντίστοιχες overproduced κυκλοφορίες να φαντάζουν “ψεύτικες” και υπερβολικές. Όλο το άλμπουμ διακατέχεται από ένα old school feeling, στα πρότυπα “πατέρων” του είδους όπως οι Death και οι Cannibal Corpse, φιλτραρισμένο όμως μέσα από την “ηχητική ματιά” των Sickening Horror.

Σε μια χρονιά λοιπόν η οποία προς το παρόν μας έχει πάει “αίμα”, οι συμπατριώτες μας υψώνουν το δικό τους μουσικό κωλοδάχτυλο και με αυτήν τους την κυκλοφορία κρατούν το ελληνικό death metal σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Αξιοπρεπέστατη κυκλοφορία η οποία πρέπει να αποκτηθεί από τους fans του είδους.

ΥΓ: Εσκεμμένα δεν αναφέρθηκα σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά όμως θα πω πως ένα από τα πολλά highlights του άλμπουμ είναι και το thrash-ίζον “Monarch”, εμπνευσμένο και αφιερωμένο στον αληθινό “monarch to the kingdom of the dead”, τον τεράστιο Jeff Hanneman.

Website: http://sickeninghorror.com/
Facebook: https://www.facebook.com/sickeninghorror/
Instagram: https://www.instagram.com/sickeninghorror/

575

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.