SHADOWLAND: “The Necromancer’s Castle”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: No Remorse Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Οκτωβρίου 2021

Οι Shadowland είναι ένα φρέσκο συγκρότημα από την Νέα Υόρκη και ανήκουν στην κατηγορία του traditional metal. Έχουν κυκλοφορήσει μόνο ένα EP, το “The Watcher” (2019) και φέτος βγάζουν το “The Necromancer’s Castle” μέσω της δικής μας No Remorse Records που αν μη τι άλλο έχει αποδείξει ότι διαθέτει πολύ καλό «μάτι» όσον αφορά στα νέα συγκροτήματα.

Σε σχέση με άλλα νεαρά σχήματα η βάση της μουσικής των Νεοϋορκέζων δεν διαφέρει. Iron Maiden, Riot, Saxon, Judas Priest και γενικά το New Wave of British Heavy Metal είναι οι επιρροές τους. Το “The Necromancer’s Castle” περιλαμβάνει 8 γρήγορα, «αλήτικα» κομμάτια, με τους Shadowland να παίζουν με αρκετή ενέργεια και πάθος.

Μπροστάρισσα του group είναι η Tanya Finder, η τραγουδίστρια της μπάντας, μια νεότερη και πιο άγουρη εκδοχή της Marta Gabriel. Οι ερμηνείες της είναι παθιασμένες, ταιριάζουν απόλυτα με τη μουσική των Shadowland, χρήζουν όμως λίγο βελτίωσης στο τεχνικό κομμάτι. Όλες οι συνθέσεις είναι αρκετά συμπαθητικές και θα ευχαριστήσουν τους οπαδούς, αλλά δύκολα θα τους ενθουσιάσουν. Εξαίρεση είναι το κομμάτι “Warhound” όπου οι κιθάρες είναι εξαιρετικές.

Γενικά, οι Shadowland αφήνουν καλές εντυπώσεις και δείχνουν ότι έχουν δυνατότητες για περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Το “The Necromancer’s Castle” είναι μια καλή αρχή, χρειάζεται όμως περισσότερη δουλειά στο songwriting αν θέλουν να ξεχωρίσουν.

Facebook: https://www.facebook.com/Shadowland-NYC-112877170138172

1089

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.