SHADOW IN THE DARKNESS: “Erstwhile Befell”

ALBUM

Είδος: Progressive Death Metal
Δισκογραφική: Sliptrick Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 19 Μαΐου 2020

Δεν είναι άγνωστο σε όλους μας το πόσο άλλαξε ο σκληρός ήχος με την εμφάνιση των τζαζοβαρεμένων Atheist και των υπερτεχνικών Cynic, που παρέσυραν πολλούς βαρυμέταλους μουσικούς σε ένα “μπερδεμένο”, εγκεφαλικά χαώδες τοπίο.

Οι βασικές και επαναλαμβανόμενες μελωδίες που ακολουθούσαν κάποτε ένα κλειστό μοτίβο μουσικής ιδεοληψίας, ξάφνου διογκώθηκαν και διασπάστηκαν από κοψίματα και μελωδικές αρρυθμίες. Το τεχνικά προοδευτικό death metal δημιουργήθηκε για να εξελίξει τόσο τη σκληρή μουσική, αλλά και την ακουστική μας ανοχή/αντοχή. Αλλαγές που δύσκολα μπορεί ο εγκέφαλος να προβλέψει, συνεχείς έτσι ώστε να τον κρατάνε σε εγρήγορση, αλλά και να τον γυμνάζουν συνάμα.

Αυτό το στιλ μουσικής γραφής υιοθετούν και οι Κερατσινιώτες Shadow in the Darkness, οι οποίοι τα τελευταία δυο χρόνια ανέβηκαν έναν Γολγοθά που τελικά, δεν είχε ως αποτέλεσμα τη σταύρωση τους. Αφού ηχογραφήθηκε και παράχθηκε από το συγκρότημα και τον David Prudentσστo Made in Hell studio, σε mastering του John Mor, το “Erstwhile Befell” βρήκε στέγη στην Ιταλική Sliptrick Records και πλέον είναι διαθέσιμο για την υφήλιο.

Ο ήχος του είναι αρκετά ισορροπημένος, αν και οι συμφωνικές συνοδείες των πλήκτρων στα αυτιά μου είναι αχρείαστες, και οι Shadow in the Darkness μας προσφέρουν ένα πολύ όμορφα δομημένο album. Φαίνεται πως η συνθετική άποψη τους γεννά προσδοκίες για ακόμη καλύτερα πράγματα, σε ένα ιδίωμα συνεχούς αυξανόμενης προσφοράς υλικού, που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το να ξεχωρίσεις.

Έχοντας το κατάλληλο βιρτουοζιτέ σε κιθάρα και τύμπανα, οι Δερισιώτες, Τάσος και Παναγιώτης αντίστοιχα, πείθουν κάθε απαιτητικό ακροατή πως δεν είναι μια αντιγραφή των παλαιών μεγαθηρίων του είδους και με την καλή, για το death metal, φωνή του Κώστα Ξυνού, αποτελούν μια ακόμη δυναμική μουσική εξαγωγή μιας χώρας, την οποία η Πολιτεία προσπαθεί απεγνωσμένα να φτωχύνει πολιτιστικά.

Αξίζουν την προσοχής σας για να γίνουν ακόμη καλύτεροι στο μέλλον! Έχουν το know how, φαίνεται πως έχουν και φιλοσοφική προέκταση και έτσι, ο χρόνος ΣΙΓΟΥΡΑ θα τους ανταμείψει με ακροατές!

Facebook: https://www.facebook.com/shadowinthedarknessband/
Instagram: https://www.instagram.com/shadowinthedarknesstv
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCWbeRsMsyHwf_i3fF2PgYlQ

449

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.