SEPTICFLESH: “Infernus Sinfonica MMXIX”

LIVE ALBUM

Είδος: Atmospheric/Symphonic Death Metal
Δισκογραφική: Season of Mist
Ημ. Κυκλοφορίας: 31 Ιουλίου 2020

Δεύτερο live album των ηγεμόνων του συμφωνικού death metal οι οποίοι το 2019 άλωσαν το Metropolitan Theater του Μεξικό καταθέτοντας ένα κατά κάποιο τρόπο best of μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό.

Στο “Infernus Sinfonica MMXIX” παρουσιάζεται η μπάντα με τη συνοδεία της ορχήστρας Symphonic Experience Concerts στα φυσικά κλασσικά όργανα αλλά και δυο χορωδίες φωνητικής (Enharmonía Vocalis Choir και National University of Mexico Children’s and Youth Choir) που υποστηρίζουν τους μουσικούς.

15 πράξεις με ένα σεβαστό ποσοστό να βασίζεται στο τελευταίο studio album “Codex Omega” αλλά και αναφορές σε προηγούμενες δουλειές, με τους SepticFlesh να δίνουν μια παρομοιώδη παράσταση η οποία αναδεικνύει πιο μεγαλοπρεπώς τις ήδη κορυφαίες συνθέσεις.

Εκτελεστικά δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι ενώ ο ήχος είναι εκπληκτικός (δυστυχώς δεν διαθέτω την οπτική εκδοχή του album – εκτός του “The Vampire from Nazareth” video που θα δείτε στο τέλος του κειμένου – το οποίο θα κυκλοφορήσει και σε DVD / Blu-Ray οπότε η αναφορά περιορίζεται στο ακουστικό μέρος και μόνο), “γεμάτος” και χωρίς να καπελώνονται τα metal όργανα από την ορχήστρα. Οι δε Σπύρος Αντωνίου και Σωτήρης Βαγενάς είναι άψογοι στον φωνητικό τους ρόλο και άκρως επικοινωνιακοί με τους συνεπαρμένους Μεξικανούς οι οποίοι με τη σειρά τους στηρίζουν την μπάντα καθ’ όλη τη διάρκεια του show (που θα πει ότι δεν “κοιμούνται” και αυτό ακούγεται).

Τα κομμάτια από το “Codex Omega” ακούγονται πιο συμπαγή αναδεικνύοντας μια διαφορετική, εντονότερη δυναμική και αναμενόμενα στις παρελθοντικές αναφορές τους σε κομμάτια όπως τα “The Pyramid God”, “Persepolis”, “Anubis” και “A Great Mass of Death” για παράδειγμα, οι SepticFlesh δίνουν ρέστα ξεσηκώνοντας τους fans τους.

Συνολικά θα έλεγα ότι η κυκλοφορία του “Infernus Sinfonica MMXIX” είναι δικαιολογημένη αν και δεν πέρασε και τόσος καιρός από το προηγούμενο “Live in Toulouse” του 2014. Αυτό γιατί άλλαξαν αρκετά πράγματα στο ίδιο το συγκρότημα ανάμεσα στις δυο ζωντανές αποτυπώσεις και ήταν μια καλή ευκαιρία να δέίξουν την κλάση τους συνοδευόμενοι από μια πλήρη ορχήστρα η οποία υποστηρίζει και φέρνει στην επιφάνεια όλες τις λεπτομέρειες της κλασσικής πτυχής των Ελλήνων metallers. Επαγγελματικότατη δουλειά που τεκμηριώνει τη μουσική αξία ενός από τα καλύτερα εξαγώγιμα μουσικά προϊόντα που παρήγαγε ποτέ η Ψαροκώσταινα. Και ταυτόχρονα ένα από τα καλύτερα εικονικά soundtracks που φέρνουν το τέλος του κόσμου πιο κοντά. Heilz!

Facebook: https://www.facebook.com/septicfleshband
Official website: https://www.septicflesh.com/

617

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.