SAXON: Νέο video μέσα από το “Carpe Diem”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όντας σε φόρμα με τις συναυλίες τους για το 40th Anniversary Castles and Eagles, σε sold out χώρους (Manchester O2 Apollo και London Hammersmith Eventim Apollo), οι Βρετανοί θρύλοι του heavy metal, SAXON, κυκλοφορούν το τρίτο τους single, “The pilgrimage” μέσα από το νέο τους άλμπουμ, “Carpe Diem”, που θα κυκλοφορήσει στις 4 Φεβρουαρίου από τη Silver Lining Music.

«Η λέξη “Pilgrimage” (ταξίδι για προσκύνημα ή για φόρο τιμής)), είναι φανταστική», λέει ο Byford. «Ο κόσμος πάει σε τέτοιου είδους ταξίδια όλη την ώρα, όχι μόνο με την ιστορική ή τη θρησκευτική έννοια, αλλά έχει να κάνει με το να πηγαίνεις και να επισκέπτεσαι ένα μέρος που νιώθεις ότι είναι σημαντικό για τη ζωή σου ή κάποιον που σημαίνει κάτι για τη ζωή σου. Μπορείς να πας σ’ ένα τέτοιο ταξίδι, για να δεις τον προπάππο σου που πέθανε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για παράδειγμα. Είναι ταξίδια μεγάλου ειδικού βάρους και σημασίας».

Οι SAXON ανακοίνωσαν συναυλίες στην Αγγλία μέσα στο Νοέμβριο και περιμένουμε περαιτέρω ημερομηνίες για ευρωπαϊκή περιοδεία, πολύ σύντομα.

Σε παραγωγή του Andy Sneap (JUDAS PRIEST, EXODUS, ACCEPT και κιθαρίστας των PRIEST) στα Backstage Recording Studios στο Derbyshire, μαζί με τον Byford και τον Sneap στη μίξη και το mastering, το “Carpe diem” χτυπά στο αυτί ως μία από τις πιο απαραίτητες βρετανικές μουσικές προτάσεις τα τελευταία χρόνια, χωρίς να υστερεί σε τίποτα, ένα άλμπουμ που θα ενθουσιάσει τους φανατικούς οπαδούς τους και θα προσελκύσει μία νέα λεγεώνα φίλων στους SAXON.

Το “Carpe diem”, είναι διαθέσιμο σε πολλά και διαφορετικά formats και οι προ-παραγγελίες μπορούν να γίνουν εδώ.

Δείτε παρακάτω το εξώφυλλο και την tracklist του “Carpe Diem”:

1.Carpe Diem (Seize the Day)
2.Age of Steam
3.The Pilgrimage
4.Dambusters
5.Remember the Fallen
6.Super Nova
7.Lady In Gray
8.All for One
9.Black is the Night
10.Living On the Limit

SAXON
BIFF BYFORD – φωνητικά
PAUL QUINN – κιθάρα
NIGEL GLOCKLER – ντραμς
DOUG SCARRATT – κιθάρα
NIBBS CARTER – μπάσο

Παραγωγή: Andy Sneap – Biff Byford
Μίξη – mastering: Andy Sneap

Οι κιθάρες ηχογραφήθηκαν από τον Andy Sneap στα Backstage Recording Studios (Derbyshire, UK) / Τα φωνητικά ηχογραφήθηκαν από τον Seb Byford στο Big Silver Barn / Τα ντραμς ηχογραφήθηκαν από τον Jacky Lehmann (Audiosound) στα Velbyproductions, (Grünenplan, Γερμανία)
Όλοι οι στίχοι γράφτηκαν από τον Biff Byford. Δεύτερα φωνητικά: Seb Byford

www.facebook.com/SaxonOfficial/
www.instagram.com/saxon.official
www.twitter.com/SaxonOfficial
www.youtube.com/PlanetSaxon
www.saxon747.com

346