SACRED OUTCRY: “Damned For All Time”

ALBUM

No Remorse records 2020

Δισκογραφική Εταιρεία: No Remorse Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν είναι πάντα βατός ο δρόμος προς τη δισκογράφηση και την πορεία προς το σανίδι με τελικό προορισμό την εδραίωση στον ήχο και στην μεταλλική κοινότητα, αλλά σε κάποια πράγματα η φράση “κάλλιο αργά παρά ποτέ” έρχεται να επιβεβαιώσει τον κανόνα που θέλει αυτό για το οποίο περιμένουμε να αργεί για καλό σκοπό.

Έτσι λοιπόν και πριν καμιά 20αριά χρόνια δημιουργήθηκαν οι Sacred Outcry παίζοντας Epic metal με άμεσες επιρροές από Domine, Warlord και Manowar και ως γαλόνι στο πέτο έχουν ως support band στους Doomsword. Το 2001 μπήκαν στο τούντιο για την ηχογράφηση του παρθενικού τους άλμπουμ “Damned For All Time” όπου για τα επόμενα δυο χρόνια βγήκαν έχοντας στα χέρια τους ένα rough mix μόνο και την ελπίδα ότι κάποτε θα βγει σε κυκλοφορία. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία και επανήλθαν την 3ετία 2015-2018 ξανά στο στούντιο (ευτυχώς!!!) ολοκληρώνοντας τις ηχογραφήσεις τους προσθέτοντας και κάποια συμφωνικά στοιχεία και το 2019 ήταν έτοιμο επιτέλους το “Damned For All Time” όχι μόνο για το γκρουπ αλλά και για όλους εμάς που γουστάρουμε αυτή την μουσική.

Κύριοι, η φράση “κάλλιο αργά παρά ποτέ” σας ταιριάζει γάντι και δεν πειράζει που άργησε να κυκλοφορήσει ετούτο εδώ το έπος. Γιώργος Απαλοδήμας στο μπάσο, Δημήτρης Πέρρος στην lead και rhythm κιθάρα, Στέλιος Δαράκης στα τύμπανα, Βαγγέλης Σπανάκης στην ακουστική κιθάρα, Γιάννης Σκαλκότος στα πλήκτρα και η εξέχουσα φωνή του Γιάννη Παπαδόπουλου στο μικρόφωνο, είναι η εξάδα που θα μας απασχολήσει αυτόν τον καιρό με το καταπληκτικό “Damned For All Time”.

Η εισαγωγή του δίσκου “Timeless” σε προμηνύει για το τι θα ακολουθήσει ακούγοντας το. Ηχογράφηση 20ετίας γεμάτη συναίσθημα, μόνο την ψυχή μας μπορεί να κατακλύσει και εκεί είναι που έρχεται το “Legion Of The Fallen” σε mid tempo ταχύτητα, με riff που σου κολλάει στο μυαλό και μια νοσταλγία για τα χρόνια που πέρασαν χωρίς να έχουμε αυτόν τον δίσκο στα χέρια μας. Στο “Sacred Outcry” της κυκλοφορίας αυτής καταλαβαίνουμε τι εστί καταιγιστικό Epic metal με ασυναγώνιστη riffάρα, μελωδικά lyrics που τα τραγουδάς παντού και έναν Γιάννη Παπαδόπουλο να δίνει ρεσιτάλ φωνητικών οργίων δίνοντας πάσα στο πιο χαλαρό και ταξιδιάρικο “Where Ancient Gods Are Still Hailed”. Άκρως ταξιδιάρικο αλλά και ρομαντικά μεγαλειώδες είναι το “Scared To Cry” που κινείται σε πιο medieval κλίμα για να υποδεχθεί το πιο Epic-Power “Lonely Man” που ναι μεν σου δίνει την εντύπωση αυτού του χαλαρά γλυκού κομματιού αλλά δείχνει τα δόντια του και τις κιθάρες του με καρφωμένα γκάζια και τσίτα drums.

“Crystal Tears”, ένα ακόμα κομμάτι για το οποίο χαίρομαι για την παρακαταθήκη που άφησε ο Bill Tsamis και οι Warlord πίσω τους και όταν αυτή την παρακαταθήκη την ενστερνίζονται τα σωστά άτομα, τότε το αποτελέσμα κρίνεται ως άριστο. Στο ομώνυμο της κυκλοφορίας αυτής, η κορύφωση δεν έχει τελειωμό καθώς μέσα σε 14 λεπτά, ναι 14 λεπτά, γίνεται ο κακός χαμός και βγαίνει προς τα έξω όλη η έμπνευση, το συναίσθημα και η αγάπη για την μουσική αυτή. Βαρύ, αργό, δυνατό, μελωδικό, γρήγορο, τσεκουράτο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο να πω για να χαρακτηρίσω αυτό το αριστούργημα. Τέλος, στο κλείσιμο δηλαδή, το “Farewell” έρχεται όντως να μας ισοπεδώσει με τις γρέζες κιθάρες του και τα riff γεμάτα έπαρση και επικότητα. No more words to say….

Ώρα λοιπόν να κάψουμε άλλο ένα σετ ηχείων για τις ακροάσεις μας κύριοι…. Ώρα είναι να το βάλουμε στο repeat και να έχουμε την ένταση δυνατά γιατί έχουμε στα χέρια μας μια σίγουρη υποψηφιότητα για Top 10.

Facebook: https://www.facebook.com/SacredOutcry
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC4obeVVNkVrSwLiiuSSUrjg

1241

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.