RUBICON: “Demonstar”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Rock City Music Label
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16 Ιουλίου 2021

To “Demonstar” είναι το δεύτερο full length album των Rubicon από τη Ρωσία, οι οποίοι υπάρχουν σαν συγκρότημα από το 2008, ενώ το πρώτο τους album “Welcome to Wasteland” κυκλοφόρησε το 2018. Μαζί με τους σταθερούς Ivan “Ian” Bulankov στα φωνητικά και Katerina Pobedinskaya στα πλήκτρα, έχουμε τον Γάλλο Bob Saliba (Galderia) και τον Αμερικανό Richard Fischer (Midnight Eternal) στις κιθάρες και τον μπασίστα Dmitry Belf (Frost, Ashen Light, Imperial Age). Οπότε μπορούμε να πούμε ότι μιλάμε για πολυεθνικό σχήμα. Στα τύμπανα βοηθάει, και με το παραπάνω, ο Humanoid Lambothrondth (Nikita Yakushin).

Τα τραγούδια του νέου album χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε γρήγορες κλασικές heavy metal συνθέσεις που τιμάνε τους Accept-Priest και σε mid-tempo κομμάτια με επιρροές από τα προσωπικά album του Dickinson, με κάποια goth στοιχεία που εμπλουτίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Το καλό είναι ότι και στα δυο στυλ που ακολουθούν οι Rubicon διαπρέπουν, με όλα τα κομμάτια να είναι ενδιαφέροντα και με το δίσκο να έχει μια πολύ καλή ροή. Σε αυτό συμβάλλει και η εμπειρία των μουσικών, όπου φαίνεται ότι κάθε νότα είναι υπολογισμένη και δεν προσπαθούν με υπερβολές να εντυπωσιάσουν. Ο τραγουδιστής Bulankov τα πάει αρκετά καλά στα καθήκοντά του, αν και όταν τραγουδά σε στυλ Dickinson είναι λογικό να χάνει στη σύγκριση, τουλάχιστον αποφεύγει τις «τσιρίδες» που θα μπορούσαν να τον εκθέσουν. Η παραγωγή είναι αρκετά καλή, με τον ήχο να έχει αρκετό όγκο, με το rhythm section να είναι αρκετά δυνατό, παρόλο που ο Humanoid Lambothrondth είναι session μουσικός. Αυτό που λείπει από το δίσκο είναι ένα πραγματικά μεγάλο τραγούδι, που θα σε κάνει να «κολλήσεις» παραπάνω, αν και όπως είπαμε και παραπάνω υπάρχουν αρκετά καλά κομμάτια στο Demonstar.

Το “Demonstar” είναι ένα καλός, σύγχρονος δίσκος heavy metal που δεν θα χαραμίσει το χρόνο που θα διαθέσεις σε αυτόν και θα σε κάνει να περάσεις ένα ευχάριστο 60λεπτο. Οι Rubicon έχουν συνθετικές ικανότητες και με ένα σταθερό line up μπορούν να μας δώσουν ακόμα καλύτερα δισκάκια.

Facebook: https://www.facebook.com/rubicon.metalband/

1059

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.