ROTTING FLESH: “Ancient Hymns”

ALBUM

Είδος: death / black metal
Δισκογραφική: Sleaszy Rider
Ημ. Κυκλοφορίας: 3 Ιουνίου 2022

Η αλήθεια είναι ότι πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία τους δουλειά, το πολύ καλό “Infected Purity” του 2014 για τους Θεσσαλονικείς death metallers Rotting Flesh. 8 χρόνια είναι πολλά και η απουσία τους ίσως και να δημιούργησε ερωτηματικά σε σχέση με το ενεργό ή όχι status τους. Ερωτηματικά όμως που απαντώνται με την επιστροφή τους με το νέο album “Ancient Hymns”, μια αξιόλογη όσο και αξιοπρεπής επιστροφή.

Το μονοπάτι των Rotting Flesh δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα, εξακολουθούν να δρουν στο χώρο του μελωδικού death metal αλλά πλέον στη μουσική τους έχουν υπεισέλθει αρκετά διάσπαρτα black στοιχεία ενδυναμώνοντας το ενδιαφέρον του νέου album. Μια από τις διακριτές επιρροές θα έλεγα ότι είναι οι έτεροι Rotting της σκηνής, κυρίως ως συνθετικό πνεύμα με ανάλογη πολύ καλή riffoλογία. Και με εστία τη μεσαία, μετά την “Dead Poem”, περίοδό τους (“Ancient Hymns” και “Dominate Your Flesh”). Επίσης υπάρχουν και “αύρες” από παλαιούς SepticFlesh χωρίς όμως τους συμφωνισμούς των τελευταίων. Αυτό που διέκρινα σαν ειδοποιός διαφορά είναι η σχετικά prog αντίληψη σε σχέση με το παρελθόν τους και σε κομμάτια όπως το “Dominate Your Flesh” και στο “Black Heresy” που η μπάντα ηχεί doomy στα όρια του Candlemass-ικού metal.

Ένα από τα credit του “Ancient Hymns” είναι αδιαμφισβήτητα ο τέλειος ήχος. Ολοκάθαρος, διαυγέστατος, δεν κουράζει σε κανέναν σημείο το αυτί, η ακρόαση είναι απολύτως ευχάριστη και αναδεικνύει κάθε λεπτομέρεια της μουσικής όπως και το αβυσσικό, πηγαδήσιο growling του Blackmass.

Το album ανήκει στα mid-tempo – με πολύ καλό drumming και γενικά ρυθμικό δίδυμο – με λίγα blast / speed (“Death United”, “Skullgrinder”) ξεσπάσματα και μου άρεσαν ιδιαίτερα οι ακουστικές γέφυρες του “Haunted By The Guilts” που διανθίζουν το υλικό.

Συμπερασματικώς, μια καλή κυκλοφορία των Rotting Flesh οι οποίοι αποτίουν με σεβασμό το φόρο τιμής στο παρελθόν και τις επιρροές τους και δομούν με άλλο ένα λιθαράκι το ιστορικό background της Θεσσαλονίκης που άλλωστε υπήρξε από πάντα λίκνο του ακραίου χώρου. Τις αυτιές σας τις αξίζουν ασυζητητί.

Facebook: https://www.facebook.com/RottingFlesh1992OfficialPage

930

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.