ROTTEN MIND: “Rat City Dog Boy”

ALBUM

Είδος: Garage/post punk
Δισκογραφική: Lövely Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 7 Φεβρουαρίου 2020

Τι θα λέγατε για λίγο garage punk με όμορφες μελωδίες, τίμιο προς το παρελθόν και έτοιμο για το μέλλον;

Η τέταρτη ολοκληρωμένη δουλειά του κουαρτέτου από την Uppsalla είναι σαν δροσερό αεράκι το κατακαλόκαιρο. Οι Rotten Mind παλιώνουν αργά σαν ακριβό κρασί Βουργουνδίας που ωριμάζει στο σκοτεινό υγρό κελάρι σου και κάθε φορά που ανοίγεις ένα μπουκάλι η γεύση είναι καλύτερη. Μέσα σε πέντε χρόνια ύπαρξης, οι Σουηδοί έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα albums και έχουν καταφέρει να κάνουν το όνομα τους να ψυθυρίζεται σε punk υπόγεια.

Από την παρακαταθήκη των Stooges και των Dead Boys, στην κληρονομιά των Joy Division και των Gang of Four, οι Rotten Mind παίζουν μελωδίες μεταξύ επανάστασης και απογοήτευσης και σε κάνουν μια να χοροπηδάς, μια να λικνίζεσαι λυπημένος, θυμούμενος την αυτοχειρία του Ian Curtis.
Η παραγωγή διατηρεί μια ερωτεύσιμη βρωμιά που τόσο απαραίτητη είναι για το ιδίωμα και οι Rotten Mind κυκλοφορούν μια ακόμη κυκλοφορία που τους καθιστά ένα απο τα πιο καυτά ονόματα του είδους. Το target group τους είναι αρκετά διευρυμένο πλέον και πιάνει τα αυτιά τόσο των punk rockers και των garage rockers, όσο των post punks και εκείνων που αγαπούν μπάντες σαν τους Hives.

Αυτή τη φορά, οι Σουηδοί με τη βοήθεια της παραγωγής ακουμπούν λίγο και τα σύνορα του alternative rock, γλυκαίνοντας λίγο την ορμή τους και η ακουστική μπαλάντα “And now it’s all gone” που κλείνει τον δίσκο είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας αυτής.

Όμορφες συνθήκες που ξεσηκώνουν, παιγμένες από μουσικούς με ασυγκράτητο πάθος για τη μουσική, που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους να γίνουν ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στην νεότερη ιστορία του ήχου.

Το μυαλό μας σαπισμένο ήταν εξάλλου, βρήκαμε τώρα και τρόπο έκφρασης.

Facebook: https://www.facebook.com/rottenmindua
Bandcamp: https://rottenmind-official.bandcamp.com/
Instagram: https://www.instagram.com/rottenmindua/
Official website: https://llyrecords.com/rotten-minds/

504

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.