RONNIE JAMES DIO: Η ζωή του γίνεται ντοκιμαντέρ

NEWS

Η BMG πήρε την εξουσιοδότηση και ξεκίνησε τις εργασίες ώστε να γυρίσει την ζωή του αείμνηστου Ronnie James Dio σε ντοκυμαντέρ.

Το ντοκυμαντέρ θα γυριστεί από τους Don Argot και Demian Fenton, οι οποίοι στο παρελθόν γύρισαν και το φίλμ “Last Days Here” για τον frontman των Pentagram, Bobby Leibling.

Το ντοκυμαντέρ για τον Ronnie James Dio, θα είναι το τελευταίο τόλμημα που θα σχετίζεται με την μουσική για την BMG, μετά από του David Crosby: “Remember My Name” και της Joan Jett: “Bad Reputation”.

Σε δηλώσεις της, η χήρα του R.J.Dio, Wendy είπε: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που συνεργάζομαι με την BMG στο πολυαναμενόμενο ντοκυμαντέρ για την ζωή του R.J.Dio. Ο Ronnie αγαπούσε τους οπαδούς του και ελπίζω ότι θα απολαύσουν αυτό το ταξίδι μέσα από τη ζωή του.

Ακολουθώντας το νήμα της ατελής αυτοβιογραφίας του R.J.Dio, η ταινία υπόσχεται σπάνια αρχεία και φωτογραφίες από την προσωπική του ζωή και “οικείες” σκηνές με τους πιο κοντινούς του φίλους, τους συμμαθητές του και την οικογένεια του.

Το ντοκυμαντέρ θα εξιστορεί ολόκληρη την καριέρα του, από τις απαρχές της δεκαετίας του ’60 που ήταν Pop τραγουδιστής, πριν την εποχή των Elf, Rainbow, Black Sabbath, μέχρι το δικό του διάσημο heavy metal ορόσημο ως Dio.

Σε δηλώσεις της, η παραγωγός της BMG Kathy Rivkin Daum, αναφέρει: “Ο Dio, ο μεγαλύτερος ροκ σταρ, του οποίου η μουσική σημαίνει τα πάντα για εκατομμύρια οπαδούς παγκοσμίως, δεν αξίζει τίποτα λιγότερο. Η ιστορία πίσω από το πάθος, τη φιλοδοξία του και τα σκαμπανεβάσματα της επιτυχίας του στον κόσμο του Rock και του Metal είναι κάτι που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ οι οπαδοί του και δεν θα το ξεχάσουν σύντομα. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Wendy σε αυτό το απίστευτο ταξίδι που εξυμνεί τη ζωή και τη δουλειά του Ronnie.

343