PYRAMID: “Validity”

ALBUM

Είδος: Progressive Metal
Δισκογραφική: Sleaszy Rider Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 10 Δεκεμβρίου 2021

Αν μια μπάντα αξίζει την προσοχή των οπαδών του progressive metal τα τελευταία χρόνια, αυτοί είναι οι Pyramid από την Αμερική. Από το ’17 που υπάρχουν, έχουν κυκλοφορήσει τρεις πολύ καλούς δίσκους και ήρθε και πάλι η ώρα για τον μπασίστα Lance Sawyer και τους συνoδοιπόρους τους να μας προσφέρουν άλλο ένα υπέροχο album.

Για όποιον δεν τους έχει ακούσει, η μουσική τους είναι ένα μίγμα από κλασσικά prog σχήματα όπως Rush, Dream Theater, Fates Warning, Queensrÿche, με παραδοσιακά metal συγκροτήματα όπως Dio, Savatage, Iron Maiden. O συνδυασμός αυτός προσφέρει «σκληράδα» στον ήχο της μπάντας, χωρίς όμως να μένουν πίσω όσον αφορά στην τεχνική. Ίσα ίσα υπάρχει αρκετή πληροφορία στην μουσική τους που περιμένει τον έμπειρο ακροατή να την αποκρυπτογραφήσει, χωρίς όμως να γίνονται κουραστικοί ή επαναλαμβανόμενοι. Επίσης είναι «μάστορες» στο πως θα εξελίξουν ένα μουσικό θέμα και πως καταφέρνουν να ταιριάξουν φαινομενικά διαφορετικές μουσικές ιδέες. Στα φωνητικά είναι ο «πανταχού παρών» Tim “Ripper” Owens, που περιέργως αυτήν τη φορά δεν «βαριέται» και δείχνει πόσο φωνάρα είναι. Η παραγωγή, την οποία έχει αναλάβει ο Maor Appelbaum (Angra, Annihilator, Armored Saint, Bonfire), είναι top, με όλα να ακούγονται στην εντέλεια, ακόμα και όταν όλοι παίζουν μαζί. 11 συνθέσεις έχει το “Validity”, 9 τραγούδια και δύο instrumental, όλες έχουν κάτι διαφορετικό να πουν στον ακροατή. Highlight του album, το κομμάτι “Stigma” στο οποίο συμμετέχει η δικιά μας Andry Lagiou (The Harps) και που μαζί με τον “Ripper” κάνουν φοβερό δίδυμο.

Το “Validity” είναι ένα αρκετά ποιοτικό album που πιστεύω ότι δεν θα αρέσει μόνο στους οπαδούς του progressive, αλλά και σε αυτούς που ακούνε πιο «σκληρά» πράγματα, λόγω του ιδιαίτερα δυναμικού χαρακτήρα της μουσικής των Pyramid. Οι Αμερικανοί έχουν βρει την «χρυσή τομή» στο πως να γράφουν ενδιαφέροντα κομμάτια παραμένοντας όμως αρκετά τεχνικοί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το “Validity” να μπορεί να ακουστεί συνεχόμενες φορές χωρίς να κουράζει. Αναμενόμενα είναι από τα album που δύσκολα θα ξεμπερδέψεις μαζί του.

Facebook: https://www.facebook.com/pyramidoffical/

1291

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.