PROTEST THE HERO: Νέο single από το “Palimpest”

NEWS

Με ένα ακόμη κομμάτι και ένα βίντεο από το νέο τους άλμπουμ μετά από το “Pacific Myth” του 2016 μας περίμεναν αυτόν το μήνα τα prog freaks του Οντάριο, δίνοντας στη δημοσιότητα το “From The Sky”.

Πάνω στη δημιουργική διαδικασία, το συγκρότημα δηλώνει πως η σύνθεση του νέου άλμπουμ ήταν πολύ πιο διεξοδικά μελετημένη και πως το κάθε κομμάτι έπρεπε να «παλέψει» για τη θέση του και πως ήταν μία τεράστια αλλαγή σε σχέση με την πιο «αφαιρετική» προσέγγιση του προηγούμενου άλμπουμ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Luke Hoskin (πρώτη κιθάρα/φωνητικά) τόνισε πως η ολοκλήρωση του άλμπουμ αντιμετώπισε πολλαπλές καθυστερήσεις και εμπόδια, τα οποία, ωστόσο, ήταν αντάξια του τελικού αποτελέσματος. Ο Rody Walker (φωνητικά) εκμυστηρεύτηκε πως ήταν μία μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο, αφού οδηγήθηκε στο να φτιάξει στούντιο στο ίδιο του το σπίτι ώστε να είναι μαζί με τη γυναίκα και το νεογέννητο παιδί του, ενώ η φωνή του ήταν «διαλυμένη» μετά τις συναυλίες και χρειάστηκε εκτεταμένη φροντίδα και συνέπεια στις ασκήσεις και την εκ νέου προπόνησή της, κάτι το οποίο δεν είχε πράξει στο παρελθόν.

Oι Protest The Hero είναι γνωστοί για τις πρωτοποριακές προσεγγίσεις τους στον τρόπο χρηματοδότησης των πονημάτων τους, καθώς ήδη από το “Volition” του 2013 είχαν στήσει πλατφόρμα crowdfunding για να το στηρίξουν, καθώς το δισκογραφικό τους συμβόλαιο είχε λήξει, ενώ στο “Pacific Myth” ανέγειραν ολόκληρη συνδρομητική υπηρεσία με την οποία κυκλοφορούσαν ένα κομμάτι το μήνα, ενώ έδιναν στους συνδρομητές τους πρόσβαση σε περιεχόμενο που δεν ήταν πουθενά αλλού διαθέσιμο.

Οι Protest The Hero κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ στις 19/06/20 και είναι η βασική τετράδα των Rody Walker, Luke Hoskin, Tim MacMillan (κιθάρα/φωνητικά) και Michael Ieradi (τύμπανα).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video.

Palimpsest tracklist:
“The Migrant Mother”
“The Canary”
“From The Sky”
“All Hands”
“The Fireside”
“Soliloquy”
“Reverie”
“Little Snakes”
“Gardenias”
“Rivet”

210