PRINCE OF LILIES: Παρουσιάζουν το νέο τους video clip

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

FREE
ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ PRINCE OF LILIES ΠΟΥ ”ΣΠΑΕΙ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ”!

Ακούγονται σα να έχουν βγει από το Σιάτλ και τη Sub Pop τη δεκαετία του ’90, οι Έλληνες Prince Of Lilies ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ Vent (2021 Grunge Pop) σε αναλογική ταινία, μέσα σε δύο μέρες με τον γκουρού του Nirvana-noise Steve Albini στο στούντιο Electrical Audio του στο Σικάγο του Ιλινόις. Το Vent απέσπασε την αποδοχή των κριτικών και θεωρείται ως το πρώτο άλμπουμ του κινήματος «grunge revival».

Τώρα επιστρέφουν με το νέο σινγκλ “Free”, για άλλη μια φορά σε παραγωγή του Albini, και το συνοδεύουν με ολόφρεσκο βίντεο στα πλαίσια της προώθησης του δεύτερου άλμπουμ τους Hurst που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Ο Pyn, τραγουδιστής των Prince Of Lilies, αναφέρει χαρακτηριστικά για το κομμάτι:

«Το ”FREE” μιλάει για τη στιγμή που θα βρεις την ελευθερία που υπάρχει μέσα σου, αφού είχες εγκλωβιστεί για καιρό μέσα στη κοινωνία σε σημείο που είχες γίνει σκλάβος της και μισούσες τη ζωή σου. Όταν βρίσκεις τον τρόπο να σπάσεις αυτές τις αλυσίδες στα πόδια σου και ανακαλύπτεις ότι έχεις πραγματικά τη δύναμη να πάρεις τον έλεγχο του πεπρωμένου σου, είναι μια εμπειρία που αξίζει να φωνάξεις. Ποιος σε κρατάει κάτω; Ποιος κρατά το κλειδί της ελευθερίας σας; Στο τέλος, είσαι εσύ και μόνο εσύ. Έχετε τη δύναμη να απελευθερώσετε τον εαυτό σας. Όλα ξεκινούν από το μυαλό».

Αξιοσημείωτη είναι η περιγραφή του βρετανικού τύπου για αυτούς, όπου αναφέρουν χαρακτηριστικά:

”Nirvana meets Hüsker Dü”
“The sound of Kings Of Leon being abused by Nirvana”

Οι Prince Of Lilies συνδυάζουν το grunge, punk και thrashing garage rock και παίρνουν το indie rock και του δίνουν μια πολύ καλή γροθιά αφήνοντας το ματωμένο, ωμό και έκπληκτο – αντικαθιστώντας το με μια ένεση rock n roll πνεύματος.

Οι Prince Of Lilies γράφουν δυναμικά ποπ τραγούδια με σκληροπυρηνικά πλεονεκτήματα, αντικαθιστώντας την επιδεξιότητα για μια σκληρή ζωντανή αίσθηση και την πανκ στάση, καταφέρνοντας να ακούγονται σαν να παίζουν πραγματικά στη γωνία της κρεβατοκάμαρας σας απειλώντας να σκίσουν τα ηχεία σας.

https://www.facebook.com/PrinceOfLilies

578