POSSESSED STEEL: “Aedris”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Temple Of Mystery Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Νοεμβρίου 2020

Μία από τις σκηνές που τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει κάποια από τα πιο αξιόλογα νέα groups, όπως και κάποιες από τις καλύτερες κυκλοφορίες στο heavy metal, είναι αν μη τι άλλο η Καναδική σκηνή. Το κίνημα New Wave Of Traditional Heavy Metal φαίνεται ότι βρήκε πρόσφορο έδαφος στον Καναδά και αντίστοιχα οι εκεί μπάντες κατάφεραν να το κάνουν “δικό” τους, να το εξελίξουν και να ωφεληθούν τα μέγιστα. Οι Possessed Steel δε θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι σε όλο αυτό και φυσικά με τις κατάλληλες ιδέες (μουσικές και συνθετικές), δημιούργησαν τηn πρώτη τους δισκογραφική δουλειά υπό τον τίτλο “Aedris”.

Σίγουρα η δεκαετής παρουσία του σχήματος στο χώρο της “σκληρής” μουσικής, έχει βοηθήσει στο να γνωρίζουν τι θέλουν, πως το θέλουν και πως μπορούν να το πετύχουν. Η εμπειρία τους αυτή, φαίνεται ότι έχει βοηθήσει τη μπάντα να αντιλαμβάνεται τι είναι αυτό που θα μιλήσει στην καρδιά και το μυαλό των ακροατών, όπως και να φέρουν τον ήχο τους πιο κοντά σε αυτό που είχαν στο μυαλό τους όταν ξεκινούσαν πίσω στο 2010. Το “Aedris” είναι στην πραγματικότητα όλες αυτές οι ιδέες που είχε συσσωρευμένες το group στην άκρη του μυαλού του, ντυμένες με τον κατάλληλο μουσικό “μανδύα”, ενώ και η παραγωγή μοιάζει αντάξια του έργου των Καναδών metallers.

Το “Aedris” είναι έτσι δομημένο ώστε να ξεφεύγει από τα στενά όρια του “στακάτου” heavy metal, του “επαναστατικού” χαρακτήρα αυτής της μουσικής και να κινείται σε πιο επικά, ίσως και πιο ατμοσφαιρικά μονοπάτια με μία δόση από concept να περιφέρεται γύρω από το album. Οι συνθετικές ιδέες του group είναι κάτι περισσότερο από απλά heavy metal κομμάτια, ενώ μοιάζουν φτιαγμένες για μεγαλύτερα πράγματα, για έναν ανώτερο σκοπό. Ακόμη και η σειρά των τραγουδιών που διακόπτονται από ορχηστρικές παρεμβάσεις, δείχνει ότι ο δίσκος είναι κάτι παραπάνω από καλοδουλεμένος και προσεγμένος ώστε να φέρει τη σφραγίδα των Καναδών φαρδιά πλατιά. Οι Possessed Steel δεν ήθελαν να ακούγονται σαν ένα ακόμη heavy metal group, αλλά σα μία μπάντα που ξεχωρίζει και έχει να δώσει πολλά πράγματα στη σκηνή. Ειδικότερα το “Spellblade” και από κοντά το “Skeleton King”, δίνουν μία επικών διαστάσεων ατμόσφαιρα στο album και δείχνουν ότι η μπάντα έχει μεγάλες συνθετικές δυνατότητες.

Πέρα από το συνθετικό κομμάτι του δίσκου, υπάρχει και η εξαιρετική δουλειά στην παραγωγή. Οι Possessed Steel φαίνεται ότι κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα το ντεμπούτο τους από όλες τις απόψεις και προφανώς δεν θα μπορούσε να λείψει η παραγωγή του “Aedris”. Η μπάντα κατάφερε να φέρει στα μέτρα που ήθελε το δίσκο και να μπορέσει να τα “χωρέσει” όλα αυτά σε μία παραγωγή που σκοπός της είναι να δείξει τα δυνατά σημεία του album και να “καλωπίσει” τις όποιες αδυναμίες του. Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει να έχει κάτι παραπάνω από θετικό πρόσημο, αφού το “Aedris” φαίνεται να κερδίζει θέση στα κλασσικά πλέον albums του heavy metal. Και η αλήθεια είναι ότι πραγματικά το αξίζει.

Τελικά, το “Aedris” είναι ένα από τα καλύτερα στημένα heavy metal albums που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια. Ένα album δουλεμένο από όλες τις απόψεις, που σκοπό έχει να αφήσει το στίγμα του στο χώρο της “σκληρής” μουσικής. Ένας δίσκος που ξεχωρίζει για τις ιδέες του, την ατμόσφαιρά του και τη “γεμάτη” παραγωγή του. Ένας δίσκος, που αντικατοπτρίζει τις προθέσεις της μπάντας για το heavy metal και δείχνει ένα group που θέλει και έχει πολλά να προσφέρει στη μουσική αυτή. Το “Aedris” είναι ένα από τα καλύτερα albums της χρονιάς, αναμφισβήτητα.

Facebook: https://www.facebook.com/possessedsteelofficial/

526

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.