POLAR

INTERVIEW

Οι Polar είναι μια ανερχόμενη δύναμη στο σύγχρονο μελωδικό hardcore και αυτό αποδεικνύεται από τη συνεργασία τους με την Arising Empire στο πρόσφατο τους album, “Nova”. Η μπάντα κλέβει λίγο χρόνο από την προετοιμασία της για την νέα της περιοδεία και συνομιλεί με τον Δημήτρη Μαρσέλο, εν όψει της εμφάνισης της στο An Club την 30η Ιανουαρίου.

-Καλησπέρα από την Ελλάδα! Πως είναι τα πράγματα στο στρατόπεδο των Polar;
Ξεκουραστήκαμε για λίγο καιρό μετά το τέλος της Never Say Die περιοδείας και περάσαμε ποιοτικό χρόνο με τους φίλους και τις οικογένειες μας. Από τη μέρα που άλλαξε ο χρόνος, έχουμε γίνει παρασκηνιακά πολυάσχολοι, προετοιμαζόμενοι για δυο μήνες περιοδείας και σχεδιασμού για τον υπόλοιπο χρόνο

-Σύντομα θα παίξετε για τους Έλληνες για πρώτη φορά, οπότε θα ήθελα να μας καθοδηγήσετε μέσα στην ιστορία της μπάντας.
Οι Polar είναι ενεργοί εδώ και δέκα χρόνια. Δημιουργηθήκαμε το 2009 και έχουμε κυκλοφορήσει 2 Eps και 4 albums. Μέσα σε αυτά τα χρόνια η σύνθεση έχει αλλάξει πολλές φορές και τώρα είμαστε οι Woody (φωνητικά), Fabian (κιθάρα), Jonny (κιθάρα), Gav (μπάσο) και Noah (τύμπανα). Το όνομα μας προέκυψε μετά από κουβέντα και ψάξιμο για κάτι που θα φαίνεται καλά στις αφίσες, και έτσι καταλήξαμε στο Polar. Ρίχνουμε όλη μας την ενέργεια και το πάθος στο συγκρότημα από την πρώτη μέρα και ανυπομονούμε να έρθουμε στη χώρα σας.

-Πέρυσι κυκλοφορήσατε το 4ο σας album “Nova” μέσω της Arising Empire, μια εταιρία που είναι αγκιστρωμένη στην Nuclear Blast. Λάβατε περισσότερη δημοτικότητα με τη βοήθεια τους;
Το γεγονός πως γίναμε μέλος της Arising Empire/Nuclear Blast ανέβασε το προφίλ της μπάντας. Και οι δυο εταιρίες είναι ιδιαίτερα σεβαστές και έχουν φοβερά rosters. Η Arising Empire είναι ένα μέρος που οι Polar αποκαλούν σπίτι τους. Ζουν και αναπνέουν για τη μπάντα όπως και εμείς. Έχουν εργαστεί σκληρά για να έχουμε όσο περισσότερη προβολή γίνεται και σπρώχνουν τους Polar στο επόμενο επίπεδο με το νέο album, “Nova”.

-4 albums, 4 διαφορετικές εταιρίες. Τι ψάχνουν οι Polar να βρουν σε μια εταιρία;
Όταν συνεργαζόμαστε με μια εταιρία πάνω σε κάποιο album, θέλουμε να υποστηρίζει πλήρως τον μουσικό μας προσανατολισμό και να μοιράζεται το όραμα μας. Έχουμε υπάρξει πολύ τυχεροί που σε κάθε μας κυκλοφορία είχαμε δίπλα μας ανθρώπους να μας στηρίζουν 100%. Η Arising Empire είναι εκπληκτική σε αυτό.

-Το “Nova” περιέχει 12 κομμάτια με μονολεκτικούς τίτλους. Αποτελεί μοτίβο αυτό. Πρέπει κάτι να σημαίνει.
Όταν γράψαμε το “Nova”, ήταν μια συνειδητή επιλογή να χρησιμοποιήσουμε μονολεκτικούς τίτλους. Μια μοναχή λέξη μπορεί να αναγκάσει την ανθρώπινη φαντασία να δημιουργήσει πολύ δυνατές πνευματικές εικόνες. Σκέτες λέξεις δείχνουν παντοδύναμες και γραμμένες. Θεωρήσαμε πως ήταν οι καλύτερος τρόπος να εξηγήσουμε το concept και να ολοκληρώσουμε τα τραγούδια.

-Υπάρχει δηλαδή θεματική πίσω από τους στίχους; Στο εξώφυλλο υπάρχει μια γυναίκα. Είναι ένας δίσκος με θέμα την αγάπη και το μίσος;
Το “Nova” είναι στιχουργικά, ένα πολύ προσωπικό album. Όλα τα τραγούδια και ένα-ένα και συλλογικά τα έχουμε ζήσει. Είναι η μουσική αποτύπωση όλων των προσωπικών δυσκολιών που έχουμε περάσει. Η σύνθεση του “Nova” ήταν σαν ένα βάρος να φεύγει από τους ώμους μας και είναι εκπληκτικό πόσοι άνθρωποι έχουν συνδεθεί με τον δίσκο. Τα θέματα που αναπτύσσονται είναι η αγάπη, η κακοποίηση και το να είσαι γονέας για να ονομάσουμε κάποια. Ήταν υπέροχο να έχουμε ένα όχημα για να απελευθερώσουμε το άγχος μας.

-Στο “Nova” φαίνεται να έχετε γείρει λίγο περισσότερο προς τα ηλεκτρονικά στοιχεία. Πρόκειται για ένα πείραμα που θα καθορίσει το επόμενο σας βήμα;
Σε κάθε δίσκο προσπαθούμε να προχωράμε μπροστά και πάντοτε θέλαμε να προσθέσουμε ηλεκτρονικά στοιχεία στη μουσική μας. Το κάναμε λίγο παραπάνω τώρα και σίγουρα, θα εξερευνήσουμε περισσότερο το ηλεκτρονικό στοιχείο λεπτομερειακά στις μελλοντικές μας κυκλοφορίες.

-Ξεκινάτε την περιοδεία σας από την Αθήνα. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας; Τι γνωρίζετε για εμάς;
Είμαστε υπερενθουσιασμένοι που επιτέλους θα έρθουμε στην Ελλάδα και ελπίζουμε σε ένα show γεμάτο ενέργεια και να συνδεθούμε πραγματικά με τους ανθρώπους εκεί. Η Αθήνα έχει να προσφέρει τόση ιστορία και πολιτισμό, ανυπομονούμε να απορροφήσουμε όσο περισσότερα γίνεται.

-Για επίλογο θα ήθελα ένα στίχο που θα κάνει τους Αθηναίους να έρθουν να σας δουν.
Το καλύτερο που μπορώ να σκεφτώ είναι ένας στίχος από το “Black Days”.
“This is for the nights that we’ll never forget”.

302

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.