PARKWAY DRIVE: “Darker Still”

ALBUM

Είδος: Nu metal/ Groove metal
Εταιρεία: Epitaph Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Σεπτεμβρίου 2022

Πως μπορείς να μετατρέψεις ένα από τα καλύτερα metalcore σχήματα σε κάτι διαφορετικό προσπαθώντας να πιάσεις περισσότερο κοινό; Με ταλέντο και ξεκάθαρο πλάνο, θα απαντούσε κάποιος.

Το πρώτο υπάρχει σίγουρα στις τάξεις των Αυστραλών metalcorers (πρώην ίσως) Parkway Drive, το δεύτερο χρείαζεται χρόνος για να φανεί. Μετά το απόλυτο ταβάνι του “Ire” (2015), οι PD φάνηκε να αλλάζουν λίγο ύφος βάζοντας περισσότερο metal στις κιθάρες τους στο “Reverence” (2018) και ίσως θα έλεγε κανείς πως πάνε να συναντήσουν τους In Flames. Τέσσερα χρόνια αργότερα επιστρέφουν για έβδομη φορά με το “Darker Still”, θέλοντας να βάλουν εαυτούς σε πιο arena rock mode.

Η πρώτη ακρόαση του “Darker Still” με έκανε να αναφωνήσω σαν σε διαφήμιση αλκοολούχου ποτού “This ain’t Parkway Drive”, όμως το σώμα μου κινούταν στους ρυθμούς τους σαν μαγεμένο από φακίρι, φίδι. Για να είμαστε ξεκάθαροι πάντως, το Core που τόσα χρόνια τους συντρόφευε είναι ένα απαλό background πλέον και ο σκοπός εδώ είναι να φτιαχτούν ανθεμικά τραγούδια με ξεσηκωτικά ρεφρέν και κιθαριστικά μεταλικά σόλο που θα ερωτευτούν τα ραδιόφωνα και η σύγχρονη mainstream metal σκηνή.

Οι επιρροές φαντάζουν πλέον να κινούνται μεταξύ Slipknot, Korn, Rob Zombie, Linkin’ Park και αν νομίζετε πως αστειεύομαι για να τρολλάρω τους παλιούς fans των Αυστραλών, ακούστε το μόνοι σας γιατί δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω πως αυτό το άρθρο δεν γράφτηκε για το Κουλούρι.

Οι Parkway Drive βάζουν πλώρη για να πάρουν τη θέση των Five Finger Death Punch και αν ρωτάτε εμένα, δεν είναι πράγμα δύσκολο αφού το ταλέντο των Αυστραλών και οι συνθέσεις του “Darker Still” είναι τόσο ανώτερα, όσο είναι η απόσταση από δω που κάθομαι ως το Άλφα Κενταύρου.

Κάποιοι θα θεωρήσουν πως οι PD ξεπουλήθηκαν και πως το “Darker Still” είναι το “Load” τους, κάποιοι ίσως στεναχωρηθούν που χάθηκε ένα τεράστιο όνομα από τις τάξεις του metalcore, αλλά εγώ θα πω πως όπως και αν χαρακτηριστεί από την ιστορία αυτή η μουσική στροφή, έχει γίνει αν μη τι άλλο με ποιότητα και ακρίβεια.

Εν κατακλείδι, ο καλλίτέχνης έχει το δικαίωμα να καθορίσει την τύχη του καλλιτεχνήματος του, χωρίς να σκέφτεται το πως θα σκεφτούν μερικοί από εμάς, αρκεί αυτό να φέρει ως αποτέλεσμα την άνθιση της μουσικής έστω και κάτω από άλλον ήλιο, και όχι τον μαρασμό.

Καλή τύχη, mates! Καλά πέρασα πάντως και όσο το ακούω it grows in me. Μπορεί να με αναγκάσει να το σκεφτώ για την 20αδα στο τέλος της χρονιάς.

Official Site: https://parkwaydriverock.com/
Facebook: https://www.facebook.com/parkwaydrive/
Twitter: https://twitter.com/parkwayofficial
Instagram: https://www.instagram.com/parkwaydriveofficial/

620

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.