ÖTZI : “Storm”

ALBUM

Είδος: Post-Punk, Deathrock
Δισκογραφική: Artoffact Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 22 Mαίου 2020

Πως μπορείς να συμπεριφερθείς σε ένα γκρουπ που πραγματικά κάνει κατάθεση ψυχής, νιώθει, χορεύει και ουσιαστικά αποτίνει φόρο τιμής σε ιερά τέρατα του χώρου της σκοτεινής σκηνής, με πρώτη και καλύτερη την Siouxie (είναι σαν να έχει βγάλει νέο δίσκο) με τον τσαμπουκά που αποπνέουν οι Ötzi δημιούργησαν πραγματικά ένα πολύ όμορφο άλμπουμ. Όχι στο “Storm “ δεν θα δεις νέα και ιδιόμορφα στοιχεία αναμεμειγμένα με κάτι νεωτεριστικό, εδώ υπάρχει μόνο ανόθευτο και παραδοσιακό post-punk και μάλιστα πολύ καλής κοπής , αφού τα κορίτσια από το Oakland της Αμερικής έχουν διάθεση να σπείρουν ανέμους και να θερίσουν τα πάντα στο διάβα τους με το αναρχικό τους punk , συνδυάζοντας θυμό και απόγνωση για όλα τα κακώς κείμενα της εποχής μας.

Σίγουρα η όλη παρουσία τους είναι κάπου ξεχασμένη στα ένδοξα 80’s, αλλά τα πάντα είναι εναρμονισμένα στην σύγχρονη εποχή, με μια πλειάδα επιρροών που έχουν μπει με άρτιο τρόπο στο χωνευτήρι των Ötzi παρουσιάζοντας μια τόσο φρέσκια και συνάμα Old-school δουλειά. Η Siouxie είναι πανταχού παρόν, ενώ και οι Bauhaus είναι κρυμμένοι πίσω από τις σκιές, ενώ στα μελωδικά σημεία εμφανείς οι επιρροές από The Chameleons και Pink Turns Blue, οπότε διαπιστώνουμε ένα ευρύ φάσμα σκοτεινών μουσικών και συναισθημάτων.

Εκεί που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι από το δυνατό τους σημείο είναι οι ζωντανές τους εμφανίσεις οι οποίες είναι καταιγιστικές και δίχως αύριο, τιμώντας πραγματικά τα “παντελόνια” που φοράνε, συνδυάζοντας την πανκ αλητεία και οργή με τον έμφυτο λυρισμό των τραγουδιών τους που σε στοιχειώνουν και σε καθηλώνουν.

Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη χημεία μεταξύ των μελών του συγκροτήματος αφού αμφότερες η μπασίστρια Akiko Sampson και η ντράμερ Gina Marie προσδίδουν τον απαραίτητο όγκο στο δίσκο, ενώ στα σημεία των φωνητικών πραγματικά έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά αφού εναλλάσσονται με ευκολία τα μελωδικά σημεία με τα πιο σκληρά, ενώ τα ρυθμικά μέρη της κιθάρας από την K. Dylan Edrich είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό, τόσο απόκοσμα μα και τόσο γνώριμα, ενώ και το πολυεργαλείο που ακούει στο όνομα Winter Zora δίνει την απαραίτητη ώθηση ώστε τα κομμάτια να απογειώνονται πραγματικά ακόμη και με την χρήση σαξοφώνου και βιολιού που χαρίζουν στιγμές μουσικής ευδαιμονίας, φυσικά με την απαραίτητη δόση τσαμπουκά που διέπει το “Storm“.

Εννοείται ότι ο δίσκος χάρις στην μικρή του διάρκεια είναι συμπυκνωμένος και κυλάει νερό και φυσικά το repeat είναι αναγκαίο. Τραγούδια όπως το “Moths”, “Ballad of Oiwa”, και “Eight Cups” είναι καταδικασμένα να γίνουν χιτάκια στους πανκ κύκλους ενώ τα “Hold Still” και “Storm” έχουν αυτό το σκοτεινό αίσθημα πάθους και δυναμισμού που χαρακτηρίζει και το ίδιο το album.

Μια δυναμική, λιτή και συνάμα ποιοτικότατη δουλειά που σίγουρα φανερώνει τις προθέσεις και τον δρόμο που πρόκειται να ακολουθήσουν οι Ötzi, το θέμα είναι πόσο εμείς έχουμε την διάθεση να ακολουθήσουμε την πορεία τους, προς την κάθαρση. Όσοι πιστοί προσέλθετέ άφοβα οι υπόλοιποι προσπεράστε, αν και θα τους βρείτε μπροστά σας, εγώ σας προειδοποίησα…..

Instagram: https://www.instagram.com/Otziband/
Facebook: https://www.facebook.com/Otziband/

Tracklist:

  1. Moths
  2. Hold Still
  3. Tunnels
  4. Scorpio
  5. Ballad of Oiwa
  6. Contagious
  7. Eight Cups
  8. Outer Bounds
  9. 15 Stars
  10. Storm
938

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».