ORGÖNE: “Mos/Fet”

ALBUM

Είδος: Avant-garde Rock
Δισκογραφική: Heavy Psych Productions
Ημ. Κυκλοφορίας: 12 Ιουνίου 2020

Δεν ξέρω τι σημαίνει avant-garde rock και η συνεύρεση ενός κοσμοναύτη με τον Αιγύπτιο Θεό Άνουβι στο εξώφυλλο, δεν με βοηθάει ιδιαίτερα.

Με γεμίζει όμως, με περιέργεια για το τι θα ακούσω όταν πατήσω την έναρξη του δισκίου τούτου. Με βάση τη γαλλική πόλη Rennes, τέσσερις ψημένοι μουσικοί συνεργάζονται με τη γαλλίδα, πολωνικής καταγωγής, Olga Rostropovich, με ένα εξαίσιο αποτέλεσμα να επισκέπτεται τα ηχεία μου.

Το ανατολικο-ευρωπαϊκό πάθος της Olga, που ακούγεται σαν μια Nina Hagen παγιδευμένη στον ιστό αράχνης, όμορφα υφασμένο από την Patti Smith, δίνει φοβερή δυναμική και διαφορετικότητα στην ηχητική διάθεσγ των Orgöne. Οι υπόλοιποι τέσσερις κύριοι υφαίνουν με τη σειρά τους, τον δικό τους αστρικό ιστό που αιθεροβατεί μεταξύ του kraut rock των Amon Duul II, το space rock των ηγετών Hawkwind και τη αιγυπτιολογική μουσική προσέγγιση των Ash Ra Tempel.

Η ψυχεδέλεια είναι η σταθερή “βάση” του διαστημικού σταθμού Orgöne, χάρη στον οποίο έχεις μια πλήρη εικόνα του γαλαξία που μας περιβάλλει. Εξαιρετική παραγωγή που σε κάνει να νιώθει τα σωματίδια σκόνης που είναι παγιδευμένα στην έλλειψη βαρύτητας και διακτινίζει τον Νείλο στην επιφάνεια του πλανήτη Ποσειδώνα, αποτυπωμένη μέσα από ένα δυναμικό heavy prog ύφος.

Αλλά επιμένω, τη διαφορά κάνει το ασυγκράτητο πάθος της Olga. 80 λεπτά μουσικής πανδαισίας, με fusion rock υπόβαθρο που αναδεικνύει τη μουσική παιδεία των μελών της μπάντας, οι οποίοι αναβιώνουν την κλασικότητα της 7ης δεκαετίας του 20ου αιώνα.

Οι μαστούρηδες της rock θα νιώσουν αστρονόμοι και οι λάτρεις του μουσικού διαστήματος θα βρουν άλλη μια λατρεία. Με γκολ από τα αποδυτήρια λοιπόν, οι Γάλλοι ντεμπουτάρουν με στόχο τον πρωταθλητισμό.
Να και αν ξαναπατήσουμε το φεγγάρι, να και αν δεν ξαναπατήσουμε! Είναι σαν να πάτησα ακούγοντας Orgöne!

Facebook: https://www.facebook.com/orgone.band/

Bandcamp: https://heavypsychsoundsrecords.bandcamp.com/album/org-ne-mos-fet

1022

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.