OPHIDIAN I: “Desolate”

ALBUM

Είδος: Technical death metal
Εταιρία: Season of Mist
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Ιουλίου 2021

Βλέπεις Ισλανδία, είναι καλό!

Και αν μιλάμε για συγκρότημα που αποτελείται από μέλη των Hellfro, Atrum, Une Misére και Beneath, τι μπορεί να πάει στραβά;

Το δεύτερο album των Ophidian I, με τίτλο “Desolate”, απευθύνεται σε ανθρώπους που τους τραβάει η επίδειξη τεχνικής και γουστάρουν μπάντες σαν τους Fleshgod Apocalypse και Gorguts.
Κιθαριστικό μπίρι-μπίρι (περήφανοι μπαμπάδες οι Atheist!), καταιγιστικά τύμπανα, βαριά φωνητικά, ενώ δεν λείπουν οι μελωδίες και τα εξαιρετικά breakdown.
Οι Ophidian I λοιπόν, με τη βοήθεια του Stephen Lockhart (Svartidaudi), που ηχογράφησε τα τύμπανα, και το ηγετικό βλέμμα του κιθαρίστα Daniel Mani Konradsson, παρέδωσε το υλικό στον Christian Donaldson για το mastering. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι εξαιρετικό και όσο γυαλισμένο απαιτεί η ανάδειξη του βιρτουοζιτέ των μελών των Ophidian I.
Μην σας τρομάζει όμως, ο όρος τεχνικός, αφού το “Desolate” είναι πολύ μακριά από το να θεωρηθεί βαρετό φλεξάρισμα αποφοίτων κάποιου ωδείου.

Τελειώνοντας πιστεύω πως οι φίλοι του απαιτητικού death metal θα βρουν στο πρόσωπο του “Desolate”, ένα ακόμη διαμάντι.

Facebook: https://www.facebook.com/OphidianI/
Bandcamp: https://ophidiani.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6lQ6EB24wPxuOHDqe7pME1

886

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.