Οι New Model Army γιορτάζουν τα 40 χρόνια τους με μια συναυλία στην Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

New Model Army 40th Anniversary show στην Θεσσαλονίκη
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 – Principal Club
Special guest: Stained Veil

Εισιτήρια: 20€ (περιορισμένα early bird), 22€ (προπώληση), 25€ (ταμείο)
Προπώληση μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του και στα καταστήματα The Nephilim, Musicland Records / Ticket House, Stereodisc Record Shop, Λωτός Record Shop, Rover Bar, Stones Rock Bar

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/principal-club-theater/new-model-army-40th-anniversary-thess/

Οκτώβριος 1980, Bradford, Ηνωμένο Βασίλειο. Τρεις μουσικοί ανεβαίνουν στη σκηνή του τοπικού venue Scamps Disco για την πρώτη τους εμφάνιση. Πρόκειται για τους Justin Sullivan, Stuart Morrow και Phil Tomkins. Δύσκολα φαντάζονται ότι θα γίνονταν ένα από τα μακροβιότερα συγκροτήματα στην ιστορία της rock. Είναι οι New Model Army. Λίγα χρόνια αργότερα, οι συνεχείς ταραχές στη χώρα τους και οι μεγάλες πολιτικές αλλαγές των ‘80s και των αρχών των ‘90s θα τους χαρίσουν άπειρη έμπνευση.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά και πολλά νέα μέλη από το lineup της μπάντας. Όμως, αυτό που παρέμεινε σταθερό είναι η διαρκής μουσική «ανησυχία» των New Model Army, με επίκεντρο το πάντρεμα της punk, της northern soul και της folk. Το ίδιο και η κοινωνική τους ανησυχία, κάτι που αντανακλάται και στο όνομά τους, δανεισμένο από το στρατό του Oliver Cromwell, ο οποίος αγωνίστηκε για την κατάργηση της μοναρχίας στην Αγγλία. Στον πυρήνα του project εξακολουθεί να βρίσκεται και σήμερα ο Sullivan με τη χαρακτηριστική ένταση της φωνής του και την ευαισθητοποίηση των στίχων του.

Η πλούσια δισκογραφία των New Model Army περιλαμβάνει δεκαπέντε κυκλοφορίες. Από το πρωτόλειο Vengeance μέχρι το πολιτικοποιημένο Strange Brotherhood και το ατμοσφαιρικό Between Dog And Wolf, οι Βρετανοί χαρίζουν στον ακροατή μία ζωντανή ιστορική αναδρομή σε βασικά μουσικά ρεύματα της χώρας τους. Τελευταία προσθήκη στο μεγάλο κατάλογο κυκλοφοριών τους είναι το From Here. Ηχογραφημένο στο απομονωμένο νορβηγικό νησί του Giske, το άλμπουμ ακολουθεί μία minimal προσέγγιση, διατηρώντας όμως το νεύρο και την ευαισθησία που χαρακτηρίζουν το συγκρότημα.

Με ένα από τα πιο πιστά fan base ανά τον κόσμο που δε διστάζουν να ακολουθούν τη μπάντα σε όλες τις γωνιές του κόσμου, οι New Model Army ξέρουν σίγουρα πώς να μεταδώσουν όλη την ουσία της μουσικής τους on stage. Το 2022, με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων (και κάτι παραπάνω πλέον…) από την ίδρυσή τους, οι New Model Army θα βρεθούν στην πόλη μας στις 5 Νοεμβρίου στο Principal Club Theater. Οι New Model Army είναι: Justin Sullivan (φωνή), Michael Dean (ντραμς), Dean White (πλήκτρα, κιθάρα), Marshall Gill (κιθάρα), Ceri Monger (μπάσο).

Τη συναυλία της Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν οι Stained Veil, συνθέτοντας μαζί με τους New Model Army ένα εκρηκτικό δίδυμο σε μια βραδιά ωδή στο post-punk των 80s.

Ακολουθήστε την Made of Stone Productions:
–> https://www.facebook.com/madeofstoneprods
–> https://www.instagram.com/madeofstoneprods
–> https://madeofstonerecordings.bandcamp.com

55