OBERST: “Paradise”

ALBUM

Oberst είναι το αντίστοιχο του συνταγματάρχη στους σκανδιναβικούς στρατούς. Αυτό διάλεξαν για όνομα οι Νορβηγοί metalcorers και παρουσιάζουν το full length ντεμπούτο τους, με τίτλο “Paradise”.

Και επειδή η έννοια metalcore είναι τόσο διευρυμένη όσο τι δημοκρατικό τόξο της ελληνικής πολιτικής, ας εξηγηθώ. Οι Oberst με κύρια επιρροή τους At the Drive-in, με παντελή έλλειψη breakdowns, παρουσιάζουν progressive φόρμες με φωναχτά λόγια που τους εξισώνουν αρκετά με μπάντες σαν τους August Burns Red. Μελωδικά φωνητικά, επίσης απουσιάζουν, ενώ τα τραγούδια τους χωρίζονται στη μέση με post-metal μελωδίες.

Το “Paradise” έχει εξαιρετική παραγωγή και φαίνεται αμέσως πως η μπάντα το δούλεψε για καιρό, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι όσο πρωτότυπο θα περίμενε κανείς. Πολυακουσμένα αν και καλοπαιγμένα, riffs και φωνητικά μονοδιάστατα αν και παθιασμένα. Η μουσική ποιότητα είναι εξαιρετική, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά για να ξεχωρίσει.

Οι φίλοι του είδους θα διασκεδάσουν περισσότερο από εμάς τους υπόλοιπους και ίσως αναγνωρίσουν και μια μελλοντική δύναμη του χώρου.

469

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.