NIHIL NIHIL NIHIL: “Things Fall Apart As They Shall”

EP

Adobe Photoshop PDF

Εταιρεία : Caligari Records
Είδος : Post-Punk
Hμερομηνία : 16/6/2022

Πρώτη δουλειά (E.P.) για τους NIHIL NIHIL NIHIL, το “Things Fall Apart As They Shall” και ήδη τόσο το όνομα της μπάντας όσο και ο τίτλος του δίσκου σε προετοιμάζουν για σκοτεινό post-Punk.

O δίσκος ξεκινάει με το “Further Inwards”, όπου οι στοιχειωμένες ατμόσφαιρες και οι “κακιασμένες” μελωδίες είναι βασικά του χαρακτηριστικά. Το “Further Inwards” αποτελεί ένα όντως καλό post punk τραγούδι. Καθόλη την διάρκεια του κουβαλάει μια αύρα από βερολινέζικες υπόγες και βορειοευρωπαϊκή αστική “βρωμιά”.

Μετά ακολουθούν τα “Dance In The End” και το “Abysmal Rising”, έχει νόημα να τα βάλουμε μαζί γιατί είναι πανομοιότυπα, κουβαλάνε την ίδια Sisters Of Mercy αύρα. Mε τη διαφορά ότι το “Abysmal Rising” έχει κάποιες πολύ έξυπνες στιγμές μέσα του, έτσι αποτελώντας το ανώτερο των δύο.

Το E.P. κλείνει με ένα cover στους θρύλους του είδους The Chameleons, “Don’t Fall”. Προσπάθησαν να το σκοτεινιάσουν κι’ άλλο, να του δώσουν ένα πιο “βαρύ” ύφος, που δεν λειτούργησε κατά τη γνώμη μου.

Overall, καλό ήταν, δεν πεθάναμε κιόλας, δεν περάσαμε και άσχημα από την άλλη. Κορυφαία του στιγμή αποτελεί το “Further Inwards” και σίγουρα το “Abysmal Rising” από την μέση και μετά, με ενθουσίασε.

517

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 25 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.