NIGHTWISH

TRIBUTE

Η ανακοίνωση που πολλοί από εμάς περιμέναμε χρόνια, ήρθε. Το Release Athens υποδέχεται τους Nightwish στην πλατεία Νερού στις 7 Ιουνίου 2023 (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) και φυσικά, θα δώσουμε το παρών.

Για κάποιο λόγο, βλέπω δυσαρέσκεια από αρκετούς για τον γνωστό λόγο Nightwish χωρίς Tarja, δεν είναι Nightwish. Κάπου εδώ, λοιπόν, θα κάνουμε μια αναδρομή στην πορεία της μπάντας και θα σας εξηγήσω γιατί δεν πρέπει κανένας να λείπει από την συγκεκριμένη συναυλία.

Όλοι, λίγο πολύ, γνωρίζουμε αυτή τη symphonic metal μπάντα ονόματι Nightwish, κάποιοι την αγαπήσαμε στο ξεκίνημα τους, κάποιοι αργότερα. Πάντα είχαν κόσμο να τους ακολουθεί και κατά το πέρασμα των χρόνων αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των πιστών οπαδών της μπάντας. Οπότε θα αναφέρουμε εδώ γιατί ήταν υπέροχοι και πρωτοπόροι τότε, γιατί συνέχισαν έπειτα, αλλά και με ποιον τρόπο το καταφέρνουν μέχρι σήμερα.

Η περίοδος που άνθισαν και δημιούργησαν σχολή με την ιδιαίτερη μουσική τους προσέγγιση, που, ναι μεν ήταν πιο symphonic, αλλά απόλυτα μεταλλική, τους ξεχώρισε αμέσως από άλλες παρόμοιες μπάντες. Η φωνή της Tarja Turunen που μας έκανε παρέα μέχρι το 2005, δημιούργησε μια νέα κουλτούρα στον χώρο. Η operatic ηχητική της και το μαγευτικό παρουσιαστικό της κέρδισε κόσμο από όλο το φάσμα της μουσικής. Το εύρος της ζέστης της φωνής είναι τεράστιο, με μοναδική χροιά, γεμάτο έντονα συναισθήματα. Αυτή η γυναίκα είναι icon, είναι πρότυπο για κάθε νεαρή γυναίκα και όνειρο κάθε άντρα. Μοναδική στο είδος της ακόμα και στη μετέπειτα πορεία της.

Η γλυκιά Anette Olzon είχε το σχεδόν ακατόρθωτο έργο να γεμίσει το κενό της Tarja. Πολύ όμορφη παρουσία, διαφορετική χροιά τελείως, έβαλε το δικό της λιθαράκι στην ιστορία τους. Ο κόσμος ήταν ακόμα μουδιασμένος, δεν μπορούσε να δεχτεί την αλλαγή, αλλά μπορέσε και κέρδισε ένα μεγάλο μέρος πίσω, καθώς είχε εξαιρετική βοήθεια από τα υπόλοιπα μέλη, μεγαλειώδεις συνθέσεις που συμπλήρωσαν την φωνή της. Ειδικά με τη συμμετοχή της στο “Imaginaerum” το όνομα της έμεινε αξέχαστο.

Το 2013 δημιουργήθηκε μια νέα era για το συγκρότημα. Η Floor Jansen ανακοινώθηκε ως νέα τραγουδίστρια της μπάντας. Όλοι είδαμε μια γυναίκα με τα όλα της, δυναμική να βγαίνει στη σκηνή σαν αμαζόνα και να τα σαρώνει όλα. Κάποιοι δίστασαν, θεώρησαν ότι δεν είναι ταιριαστή, μα σε κάθε της εμφάνιση γέμιζε τη σκηνή, με την πλούσια παρουσία της, με τη διαφορετική φωνή της και με την εκρηκτική κίνησή της. Μουσικός και άνθρωπος με προσωπικότητα άρχισε να κερδίζει τον κόσμο πολύ γρήγορα, μέχρι που αρκετούς του ξεκόλλησε την ιδέα ότι οι Nightwish είναι η Tarja.

Όλα αυτά, και ενώ κυκλοφόρησαν μαζί 2 άλμπουμ τα οποία γενικά δεν τα λες και τα καλύτερα τους, ωστόσο μόνο και μόνο η παρουσία της ανέβασε την μπάντα στη θέση που της ανήκει δικαιωματικά. Μια τέτοια γυναίκα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την μάστιγα του καρκίνου, βγήκε νικήτρια και είναι έτοιμη να ξεχυθεί στις μεγάλες σκηνές έτοιμη να μας μαγέψει. Μια ακόμα όμορφη λεπτομέρεια είναι ότι διακρίνεται μια τρομερή χημεία με τον αρχηγό Tuomas Holopainen, η οποία βγαίνει στον κόσμο και ελπίζω άμεσα και σε ένα φοβερό νέο άλμπουμ.

Κάθε εποχή τους σημάδεψε το είδος, πάντα και για πάντα μοναδικοί!

Αν λοιπόν, δεν έχετε ακόμη προμηθευτεί εισιτήριο για αυτή τη μαγική μέρα, μπορείτε να αποκτήσετε προνομιακά πακέτα Διήμερων ή τριήμερων εισιτηρίων, συνδυάζοντας την ημέρα των Nightwish, In Flames, Insomnium με τους Helloween ή/και τους Amon Amarth.

ΔΙΗΜΕΡΟ / Nightwish, In Flames, Insomnium (7/6/23, Πλατεία Νερού) + Helloween, Jinjer & more tba (17/6/23, Πλατεία Νερού), προς 85€ (κέρδος 15€)

ΔΙΗΜΕΡΟ / Nightwish, In Flames, Insomnium (7/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn, Bleed From Within (28/6/23, Πλατεία Νερού), προς 80€ (κέρδος 10€)

ΔΙΗΜΕΡΟ / Helloween, Jinjer & more tba (17/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn, Bleed From Within (28/6/23, Πλατεία Νερού), προς 80€ (κέρδος 10€)

ΤΡΙΗΜΕΡΟ / Nightwish, In Flames, Insomnium (7/6/23, Πλατεία Νερού) + Helloween, Jinjer & more tba (17/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator, Heaven Shall Burn, Bleed From Within (28/6/23, Πλατεία Νερού), προς 110€ (κέρδος 30€)

Διάθεση εισιτηρίων:
 Τηλεφωνικά στο 11876
Online στα releaseathens.gr / viva.gr
Φυσικά σημεία: Καταστήματα  Nova, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης
 
Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

339

Avatar photo
About Δέσποινα Σταματάκη 20 Articles
Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν βρέθηκα στο live των Warlord με την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου ως φωτογράφος συναυλιών. Κατά καιρούς, έχω υπάρξει και συντάκτρια. Εύχομαι να είχα γεννηθεί τη δεκαετία του '80, καθώς τότε επικρατούσε η μουσική "αλητεία". Όνειρο ζωής έχω να μπορώ να φωτογραφίζω κάθε εβδομάδα τους Metallica, να τρώω δίχως να παχαίνω και να καταφέρω να γυρίσω όλο τον κόσμο.