NECROPHOBIC: “Dawn of the Damned”

ALBUM

Είδος: Blackened Death Metal
Εταιρεία: Century Media
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 9 Οκτωβρίου 2020

2009: Κρουαζιέρα Sweden Rock από το λιμάνι της Στοκχόλμης στο Ελσίνκι και πίσω ο γράφων μετά από αρκετό αλκοόλ ανεβάζει πυρετό και δεν καταφέρνει να παρακολουθήσει την headline εμφάνιση του UDO το βράδυ, αλλά αυτό που τον περιμένει το πρωί που ξυπνάει λίγο καλύτερα, δεν ήταν αναμενόμενο. Η εμφάνιση των βαμμένων Σουηδών blacksters Necrophobic, τον κάνει να ξεχάσει το κρυολόγημα του. Έχοντας κυκλοφορήσει το εξαιρετικό τους “Death to All”, μου προσφέρουν μία από τις καλύτερες black metal εμφανίσεις που έχω παρακολουθήσει και βάζουν για πάντα στην καρδιά μου τους Necrophobic. Ο γεμάτος ήχος τους και η δυνατή τους σκηνική παρουσία δείχνουν μια μπάντα που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη, με ιδιαίτερη αγάπη για τον ήχο που πρεσβεύουν, που όπως αναφέρουν οι ίδιοι είναι ειλικρινά σκοτεινός και όχι, χάριν κάποιας μόδας.

Οι Necrophobic λοιπόν, έχοντας “αναστήσει” την πιο ικανοποιητική σύνθεση της, με τους Joakim Sterner (τύμπανα και μοναδικό εναπομείναν ιδρυτικό μέλος), Anders Strokirk (φωνή), Sebastian Ramstedt (κιθάρα), Johan Bergebäck (κιθάρα) και Allan Lundholm και μπάσο, με τη φόρα από το πολύ καλό “Mark Of The Necrogram”, έρχονται να φέρουν και πάλι το σκοτάδι στα ηχεία μας.

Η στενάχωρη μοναχική κιθάρα της εισαγωγής “Aphelion” είναι το καλύτερο ξεκίνημα για να περάσεις κάμποση ώρα με την ζοφερή ατμόσφαιρα που έχουν επιμεληθεί οι Σουηδοί, με επίκεντρο τις λυπητερές συγχορδίες που τόσο έχουν “σταμπάρει” το black metal. Οι Necrophobic έχουν γιγαντώσει και τελειοποιήσει τον ήχο τους, τόσο παιχτικά, όσο και σε επίπεδο ηχογραφήσεων, σε σημείο που να φαντάζουν στο μυαλό μου οι μοναδικοί συνεχιστές του ήχου των Dissection και των Emperor.

Αραχνιασμένη ατμόσφαιρα, που σε σφίγγει σαν πεινασμένος πύθωνας και σε αναγκάσει να οραματιστείς απίθανες τρομακτικές ιστορίες. Τραγούδια που κουβαλούν την υπογραφή της μπάντας, σαν το φοβερό “Mirror Black”, αποκαλύπτουν έναν μοναδικό συνθετικό οίστρο που μαγεύει με εξαιρετικά σόλο και εκπληκτικές μελωδίες.

Εννοείται βέβαια, δεν περιμέναμε κάποια τομή στη δομή του είδους, γιατί όπως λέει και ο κιθαρίστας Sebastian Ramsted “οι Necorphobic είναι κάτι σαν τους AC/DC του black metal, δεν θα πάμε πιο πέρα από αυτό που κάνουμε. Αν ήταν να παίξει άλλο στιλ, θα δημιουργούσα νέο συγκρότημα”.
Είτε το πεις blackened Death metal, είτε μελωδικό black metal, το “Dawn of the Damned” είναι ένας από τους απολαυστικότερους σκληρούς δίσκους της χρονιάς. To σκοτάδι του “φέγγει” σαν τις φωτιές που καίνει τα καζάνια της κολάσεως!

Facebook: https://www.facebook.com/necrophobic.official/
Twitter: https://twitter.com/necrophobic_666
Instagram: https://www.instagram.com/necrophobic.official/
Bandcamp: https://necrophobichhr.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3RUZtC4rkONY3kprM10ZTa

580

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.