NEAERA: “Neaera”

ALBUM

Είδος: Metalcore/Melodic Death Metal
Δισκογραφική: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 28 Φεβρουαρίου 2020

Οι Neaera είναι μία Γερμανική deathcore μπάντα, που θυμήθηκε μετά από 5 χρόνια “διάλυσης” να επανασυνδεθεί, μπας και καταφέρει να δημιουργήσει κάτι που θα κάνει τη διαφορά. Έξι ολοκληρωμένες κυκλοφορίες μέχρι και το 2003 δεν ήταν αρκετές για να τους πείσουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα για την καταξίωση. Γίνομαι κακός, το ξέρω, αλλά όταν ακούω επανασύνδεση από μία μπάντα που το πάλεψε και τελικά δεν κατάφερε κάτι, δεν μου κάθεται και πολύ καλά. Θα κάνω τον “δικηγόρο του διαβόλου” στον ίδιο μου τον εαυτό και θα πω (ο δικηγόρος) πως ίσως γουστάρουν απλά τα παλικάρια να παίζουν μουσική και τίποτα παραπάνω, και συνεχίζω την κριτική με περισσότερες λεπτομέρειες για το ομότιτλο Neaera που αποτελεί την έβδομη δουλειά τους.

Για να καταλάβετε καταρχάς περί τίνος πρόκειται, να σας πω πως οι Naera είναι ένα κακέκτυπο των πρώιμων Heaven Shall Burn. Επηρεασμένοι από την μελωδική Σουηδική death metal σκηνή, πάτησαν στα χνάρια των συμπατριωτών τους (HSB) και προσπάθησαν να κλέψουν και αυτοί μία δόση επιτυχίας στην πάλη της δόξας. Για να μην είμαι και άδικος , το “Neaera” δεν περιέχει κακοπαιγμένο υλικό, δεν είναι προχειροδουλειά, ούτε υστερεί σε θέμα παραγωγής.

Ξεκινάει δυναμικά, συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο και τελειώνει ακριβώς όπως ξεκίνησε, χωρίς να σου αφήνει ούτε για ένα λεπτό την αίσθηση της συγκίνησης με αυτό που άκουσες. Αυτό είναι και το μεγάλο του μειονέκτημα και αυτό που κατατάσσει το “Neaera” στις δευτερο-τρίτες δουλειές. Αν μπορεί αυτή η μπάντα να αποδώσει το υλικό που έχει, ζωντανά με την ίδια δυναμική, τότε είναι η ιδανική μπάντα να σαμποτάρει μία μεγάλη μπάντα και τίποτα παραπάνω. Η λεπτομέρεια της έξυπνης σύνθεσης, του riff που θα σε καθηλώσει και της μπασογραμμής που θα σε βάλει στην πρίζα, τείνει σιγά σιγά να ξεχαστεί πίσω από γυαλισμένες παραγωγές και δυναμικά beat downs.

Επειδή όμως είστε έξυπνοι ακροατές με πολλά ακούσματα, δεν ψαρώνετε με αυτά και καλά κάνετε. Η συνταγή, βρίσκω τις αγαπημένες μου μπάντες, είμαι καλός οργανοπαίχτης, έχω πολλά ακούσματα, μία μεγάλη εταιρεία από πίσω να με κυκλοφορήσει, “λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου”, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Heavy, death, black, hardcore, heavy, thrash και παρόλα αυτά, το Neaera είναι μία μέτρια δουλειά που μπορεί στα πρώτα πέντε λεπτά να σε “ψαρώσει”, αλλά μετά από δύο-τρεις ακροάσεις καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα συνονθύλευμα ιδεών, που δεν “πιάνει πάτο” λόγω του επιπέδου παιξίματος και της καλής παραγωγής.

WEB: http://www.neaera.com
Facebook: https://www.facebook.com/neaeraofficial
Instagram: https://www.instagram.com/neaeraofficial/
Twitter: https://twitter.com/neaera

998

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.