NARCOSIS: “Leap Of Faith”

ALBUM

Είδος: Alternative Heavy Rock, Grunge, Stoner
Δισκογραφική: Made Of Stone Recordings
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Απριλίου 2020

Κατά κάποιο περίεργο τρόπο, ενώ έχω λιώσει το “Leap Of Faith” των Αθηναίων heavy rockers Narcosis εδώ και κάτι μήνες, η πρόταση για κριτική έφτασε στα χέρια μου πριν λίγες μέρες και πραγματικά νιώθω σ’ ένα βαθμό υπεύθυνος που δεν ανέλαβα εξ’ αρχής και αυτοβούλως, την εξαιρετική αυτή δουλειά.

Η Made Of Stone Recordings, έκανε για ακόμα μία φορά διάνα, μιας κι η δυναμική τετράδα μετά από 4 χρόνια και το (επίσης εξαιρετικό) “Road to Infinity”, με το οποίο τους γνωρίσαμε, χτυπούν την κατάλληλη στιγμή, με υλικό που θα αφήσει άπαντες (το λιγότερο) ευχαριστημένους.

Ο λόγος είναι απλούστατος· η λογική του σχήματος είναι ότι όταν έχουν κάτι να επικοινωνήσουν, το επικοινωνούν στο κοινό, με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν να το αποδώσουν (επαγγελματισμός λέγεται) και κάθε σύνθεσή τους είναι δουλεμένη με πάθος και έμπνευση (ερασιτεχνισμός ονομάζεται – “με την καλή την έννοια” του όρου).

Ένα συμπαγές κράμα grunge και desert rock με εξαιρετικές vintage πινελιές από τα ’70s, μας κρατάνε σε εγρήγορση για κάτι παραπάνω από 45 λεπτά που διαρκεί η ακρόαση. Το alternative heavy rock που εκπροσωπούν, δε γίνεται σε καμία περίπτωση ανιαρό ή μονότονο, εντούτοις η διαδοχή και η δομή των συνθέσεων μας προβοκάρει ώστε να ανακαλύψουμε κάθε πτυχή τους και το κυριότερο: Να περάσουμε καλά, να διασκεδάσουμε, να γουστάρουμε με τη μουσική τους. Κατά κάποιο τρόπο εκπληρώνεται και ο τίτλος του album, δημιουργείται ένα “άλμα πίστης” (Leap Of Faith), μέσα από τα κοφτά riffs, τα εξαιρετικά κιθαριστικά solos και την ενίοτε νοσταλγική heavy/blues διάθεση.

Αρκετές συνθέσεις έχουν ήδη μακροημερεύσει στις λίστες μου, όπως το μυστηριακό – “σκοτεινό” grunch “Emperor”, τα πιο groov-άτα “Restless” και “Creepers” (με έντονη essence από Seattle), ενώ όλη η διαδρομή κλείνει ιδανικά με το αισθαντικό “Poison Cup”, το οποίο μας σερβίρεται με αρμονικά δεμένες νοσταλγικές κιθαριστικές “πενιές” παλιότερων δεκαετιών.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι το album που σφραγίζει την έως τώρα συνεπή πορεία τους ή μέλλει να γίνει αυτό που θα τους καθιερώσει και θα τους δώσει ευρύτερη αποδοχή, αλλά σίγουρα θα ευχόμουν να τους δω να διαπρέπουν εκτός της εγχώριας πιάτσας, κι είμαι πάρα πολύ περίεργος να διαβάσω κάποια κριτική από έγκριτο μουσικό zine της αλλοδαπής (αν προκύψει), να διαπιστώσω ότι ακούμε όλοι μας την ίδια μουσική.
Τιμήστε τους!

Facebook: https://www.facebook.com/narcosisbandofficial
Instagram: https://www.instagram.com/narcosis_official
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCiJBigY-p2LGaK7JM0o1SdQ
Bandcamp: https://madeofstonerecordings.bandcamp.com/album/narcosis-leap-of-faith

440

About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.