MITOCHONDRIAL SUN: “Sju Pulsarer”

ALBUM

Είδος: Dark Electronica/ Black Metal
Δισκογραφική: Argonauta Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Νοεμβρίου 2020

Το ντεμπούτο album του νέου μουσικού οχήματος του βετεράνου Σουηδού death metaller, Niklas Sundin, με είχε αιφνιδιάσει. Η κινηματογραφική και ηλεκτρονική του αντίληψη ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και μια ανάσα αλλαγής στα συνήθη ακούσματα μου.

Εννιά μήνες αργότερα, ο Niklas Sundin, ένας σκληρά εργαζόμενος μουσικός, που αρνείται να παροπλιστεί ώσπου ο ιός μπει στη λίστα με τις παρελθούσες απειλές κατά της ανθρωπότητας, γρήγορα γρήγορα, συνθέτει το δεύτερο του album.

“Sju Pulsarer”, ελληνιστί επτά παλλόμενοι αστέρες λοιπόν, τιτλοφορείται η νέα δουλειά του Σουηδού συνθέτη που έχει πολύ διαφορετικό ύφος, σε σχέση με τον προκάτοχο του, έχοντας μάλιστα, μεγαλύτερη συγγένεια με το metal. Προσπαθώντας να σπρώξει λίγο παραπέρα τα όρια της συμφωνικής black metal, παραθέτει επτά συν μία ιδέες, δομημένες με κλασικό μαυρομεταλικό τρόπο, αλλά φορτωμένες με electronica.

H κινηματογραφική αίσθηση της πρώτης του ομώνυμης δουλειάς είναι ακόμη παρούσα, παρόλο που οι μελωδίες και τα riffs παραπέμπουν σε Dimmu Borgir και Satyricon, και το “Sju Pulsarer” θα είναι ιδανική συνοδεία για όσους, σε αυτήν την καραντίνα το έχουν ρίξει στα RPG.
Το “Sju Pulsarer” είναι αυστηρά ορχηστρικό και δεν έχει ίχνος φωνητικών, ενώ το επικό στοιχείο είναι έντονο στην πομπώδη παραγωγή του.

Αν είστε άνθρωπος που έχει την υπομονή να ακούσει “σκέτη” μουσική και να βυθιστεί σε αυτήν, είτε παράλληλα κάνει κάτι άλλο, είτε όχι, οι Mitochondrial Sun, σας έχουν κάνει διπλό δώρο φέτος.

Μπορεί να μην είναι κάτι εξωπραγματικά πρωτότυπο, αλλά είναι αρκετά ειλικρινές και ονειρικό για να κερδίσει την ψυχή σου. Αφέσου ελεύθερος. Άφησε το νου σου να δημιουργήσει τα τοπία του!

Facebook: http://www.facebook.com/niklassundinofficial
Bandcamp: https://mitochondrialsun.bandcamp.com/
Instagram: http://www.instagram.com/nklsundin
Official website: https://mitochondrialsun.com/

520

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.