ΜΙΕΑ: “Chaos and Perfections”

ALBUM

Είδος: Heavy rock
Δισκογραφική: Slovak Metal Army
Ημ. Κυκλοφορίας: 19 Ιουνίου 2020

Οι MIEA είναι ένα τετραμελής heavy rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Πράγα της Τσεχίας από τα τέλη του 2017. Οι Τσέχοι δεν έχασαν καιρό και το 2019 έγραψαν το πρώτο τους δίσκο “To Walk Around” ενώ φέτος μας παρουσιάζουν το δεύτερο δίσκο τους το “Chaos and Perfections”.

Το στυλ της μπάντας είναι ένας συνδυασμός stoner, doom και post με κάποια prog στοιχεία. Το “To Walk Around” σαν album είχε πιο μεγάλες και πολύπλοκες συνθέσεις σε σχέση με το φετινό δίσκο του οποίου τα τραγούδια είναι πιο απλά, με έμφαση στη σωστή ατμόσφαιρα και σε όσο πιο πολύ ζωντανό ήχο. Πράγματι τα κομμάτια του “Chaos and Perfections” βγάζουν αρκετή ενέργεια και συχνά κατά την ακρόαση σκεφτόμουν τη μπάντα να παίζει live. Το album ασχολείται με την αυτο-απομόνωση μέσα στις σκέψεις μας, με τις ατομικές αποφάσεις που παίρνουμε και τις συνέπειες που έχουν αυτές. Παρόλο που σαν θέμα είναι κάπως βαρύ, το album δεν με κούρασε καθόλου και τα τραγούδια μου έβγαζαν ένα θετικό vibe.

Το “Chaos and Perfections” δεν έχει το χιτάκι που θα σε κάνει να κολλήσεις αλλά τα τραγούδια είναι καλοφτιαγμένα και κυμαίνονται σε διαφορετικά tempo και στυλ, με αποτέλεσμα να μην κουράζεται ο ακροατής. Στο μόνο τραγούδι που βαρέθηκα είναι το δεκάλεπτο “Comfort of Nothing” που νομίζω ότι έχει υπερβολική διάρκεια, με τις ταχύτητες να πέφτουν υπερβολικά και το ίδιο μοτίβο να επαναλαμβάνεται συνέχεια. Νομίζω ότι όταν οι MIEA βαραίνουν τον ήχο τους έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ευτυχώς δεν επηρεάζει τον υπόλοιπο δίσκο.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι παρόλο που δεν υπάρχει κάτι το συγκλονιστικό το “Chaos and Perfections” είναι ένας αξιόλογος δίσκος, με τους MIEA να δείχνουν ότι το κατέχουν το άθλημα. Οι φίλοι του heavy rock μπορούν να πλησιάσουν άφοβα.

Facebook: https://www.facebook.com/MIEABAND/

425

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.