MALEVOLENCE: “Malicious Intent”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Metalcore
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Μαΐου 2022

Γενικώς τα τελευταία χρόνια όλο και αυξάνονται οι μπάντες που κινούνται σε εντελώς σύγχρονα metal ύδατα. Κάτι λογικό και ευνόητο μιας και με δεδομένο ότι η μουσική είναι προϊόν κοινωνιών, είναι σίγουρο ότι ο όρος “heavy metal” θα πρέπει να δεχτεί ένα ολικό lifting. Η αναφορά για τους Άγγλους Malevolence, μια γκρουβάτη metalcore μπάντα η οποία και κυκλοφόρησε το νέο της album με την υποστήριξη της κραταιάς Nuclear Blast αυτή τη φορά και πρεσβεύει την ανωτέρω σκέψη πλήρως.

Γεγονός είναι ότι οι Malevolence διαφοροποιούνται σε πολλά στοιχεία σε σχέση με το ρεύμα που υπηρετούν. Οκ, έχουν πολλά core σημεία αλλά αυτά μάλλον δρουν στιγμιαία χωρίς να στιγματίζουν τον χαρακτήρα του “Malicious Intent”. Περιέχει καλές μελωδίες αλλά μάλλον αυτό που υπερισχύει είναι η περίσσεια δύναμη. Με σύμμαχο τον τέλειο ήχο που πραγματικά τσακίζει κόκκαλα με τη βαρύτητά του.

Ως επιρροές, παρελαύνουν ευδιάκριτα πολλά διαφορετικά “πνεύματα” αλλά θα έλεγα ότι η βασική επιρροή τους είναι οι μίξεις των Pantera άλλοτε με τους Machine Head, άλλοτε με τους Lamb Of God ενώ εμβόλιμα ξεπετάγονται leads που βρωμάνε νότο (αμερικανικό φυσικά) και Zakk Wylde. Πολύ καλά δομικά riffs εν γένει και κλιμακώσεις με όμορφα πολλές φορές ρεφρέν από τον Alex Taylor (ο οποίος πολλές φορές ακούγεται σαν τον Mat Barlow και άλλες σαν τον Howard Jones όταν μεγαλουργούσε στους Killswitch Engage.

Συνολικά έχουμε πολύ καλά κομμάτια και ξεχωρίζουν όλα μιας και υπάρχει ποικιλία. Πολύ καλό το ομότιτλο track “Malicious Intent” (με μια Agnostic Front “γλίτσα” σαν αίσθηση), εξαιρετικά τα “Life Sentence” (σαν μια μίξη Unearth / Killswitch Engage) και “On Broken Glass” (πολύ καλή γκρουβιά στο intro με φοβερό speed θέμα και εξαιρετικά leads), η καλή μπαλάντα “Higher Place” προσανατολισμένη στο παλιακό metal, το βαρύτατο headbanger’s “Karma” με Τestamentικές ριφφάρες, το Machine Head meats Lamb of God “Do or Die”, το θαυμάσιο “Above All Else” που έχει το ένα πόδι στους Corrosion of Comformity, το προοδευτικό “Salvation” με τα παιχνιδίσματα στο ρυθμικό μέρος και τη συμμετοχή του Matt Heafy (Trivium) και το σχεδόν doom “Armageddon”.

Το μόνο που διακυβεύεται είναι πλέον η αναγνωρισιμότητά τους. Οι Malevolence δημιούργησαν ένα πολύ καλό album που λογικά θα αρέσει στους νεολαίους metallers. Είναι καλοπαιγμένο υλικό, με ενδιαφέρον και στο “Malicious Intent” δεν θα βρεις μόνο μουσική για φλύαρο, αναίσθητο χοροπήδημα. Υπάρχει αρκετή συνθετική metal ουσία μέσα του.

Facebook: https://www.facebook.com/MalevolenceRiff
Official website: https://mlvltd.com/

881

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.