MAGGOT HEART: “Mercy Machine”

ALBUM

Είδος: Heavy Rock/Post Punk
Δισκογραφική: Rapid Eye Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Ιουλίου 2020

Για πολλ@ το δεύτερο άλμπουμ μιας μπάντας είναι και το σημαντικότερο, γιατί ακόμα και αν δεν είναι το καλύτερο τους είναι αυτό που θα δείξει αν υπάρχει ζουμί στη φάση και αν αξίζει να υπάρξει συνέχεια ή αν η μπάντα ήταν αυτό που λέμε “του ενός δίσκου”. Χαρείτε λοιπόν όσ@ ποντάρατε στο πιο πρόσφατο πόνημα της χαρισματικής Linnea Olsson ( πρώην Sonic Ritual, The Oath, Beastmilk, Grave Pleasures) γιατί οι Maggot Heart από ζουμί ξεχειλίζουν.

Συνεχίζοντας στο μοτίβο των επίσης εξαιρετικών “Dusk to Dusk” και “City Girls EP”, το παλιό μεταλλικό heavy rock συγκροτημάτων όπως οι Blue Oyster Cult συναντά και παντρεύεται το κοφτερό post punk των Bauhaus και Wipers, χορευτικό και βαρύ συνάμα και με πρωταγωνίστρια την κιθάρα της Linnea της οποίας τα proto-metal riff λοξοκοιτάζουν συνεχώς τις στριφνές και αγκαθωτές μελωδίες των Die Kreuzen.

Ρετρό γενικά η συνταγή όσον αφορά τα συστατικά της αλλά συνδυασμένα με τρόπο που σπάνια έχω ξανακούσει, ίσως σε κάποιους ξεχασμένους δίσκους της SST των 80s αλλά τίποτα τόσο δεμένο και προσηλωμένο όσο οι Maggot Heart. Την λες και θριαμβευτική λοιπόν την επιστροφή του σουηδικού δια μέσω Βερολίνου power trio, έτοιμη για σκληρά dancefloor και φτιαγμένη για να παίζεται live σε ιδρωμένα καταγώγια. Άντε και από τα μέρη μας με το καλό.

Facebook: https://www.facebook.com/rapideyerecords/
Bandcamp: https://maggotheart.bandcamp.com/
Website: https://www.rapideyerecords.com/#home-section

427

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.