MADE OF STONE PRODUCTIONS – 10 YEARS ON EARTH

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την έναρξη λειτουργίας της Made of Stone Productions, παρουσιάζουμε δυο πολύ ιδιαίτερα liveshows στο Eightball Club στις 3 & 4 Δεκεμβρίου.

The story so far…

Η επιστήμη λέει ότι το τελευταίο από τα μαμούθ εξαφανίστηκε πριν 4,000 χρόνια. Ίσως όμως δεν είναι ακριβώς έτσι…

Μια δεκαετία πριν, στήσαμε μια εταιρεία παραγωγής εκδηλώσεων, που για εμάς ήταν σαφώς κάτι πολύ περισσότερο. Ήταν η δίψα μας για τις συναυλίες, η αγάπη μας για τη μουσική και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που μοιράζονται τα ίδια πάθη που έδωσαν ζωή στη Made of Stone Productions και που συνεχίζει να μας καθοδηγεί στον υπερθετικό βαθμό.

Αυτά τα 10 χρόνια δεν ήταν σε καμία περίπτωση εύκολα, οι δυσκολίες ήταν πάντα επιπρόσθετες στις αντικειμενικές απαιτήσεις του επαγγέλματος. Ήρθαν απέναντι μας η ευρεία οικονομική κρίση, η συρρίκνωση της αγοραστικής δυνατότητας του ελληνικού κοινού, ο τελωνειακός στραγγαλισμός του Brexit, η δίχρονη πανδημία του COVID και πλέον η συνοριακή αβεβαιότητα της Ευρώπης, όπου το κάθε ένα από αυτά τα εμπόδια ύψωσε κι από ένα διαφορετικό τείχος στις διοργανώσεις συναυλιών τόσο με εγχώριους, όσο και με διεθνείς καλλιτέχνες.

Αντίδοτο σε όλα αυτά και ο βασικός λόγος που αυτό το μαμούθ στέκεται ακόμα στα πόδια του; Τα βασικά συστατικά, τι άλλο; Η μουσική και το κοινό. Το ατελείωτο καύσιμο που μας δίνουν καθημερινά οι νότες που αποτυπώνονται σε αυλάκια βινυλίων, ψηφιακούς δίσκους και μαγνητοταινίες κασέτας, που βγαίνουν σαρωτικές από ηχεία, ενισχυτές και πετάλια παραμόρφωσης από τη μια και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του κάθε event από την άλλη, οι μουσικόφιλοι που συνεχίζουν να στηρίζουν με νύχια και με δόντια τις προσπάθειες όλων μας, απλά επειδή είμαστε όλοι τέτοιου είδους άνθρωποι.

Το Μαμούθ είναι εδώ, με δέκα χρόνια στην πλάτη, σταθερά αισιόδοξο και ακούραστο, με μια μόνο υπόσχεση: Ότι τίποτα δε θα αλλάξει, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε όσα περισσότερα stages είναι δυνατόν και μέχρι να έρθει η στιγμή και της δικής του εξαφάνισης, θα έχει πολλά ψωμιά να φάει ακόμα…

Κι επειδή καμία υπόσχεση δεν έχει νόημα χωρίς μια πρόποση, θα γιορτάσουμε τα πρώτα 10 χρόνια της Made of Stone Productions με 2 εκρηκτικά live shows στη Θεσσαλονίκη:

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – EIGHTBALL CLUB
NAXATRAS
THE TEMPLE
CHIPPER
KOHANA

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – EIGHTBALL CLUB
THE STEAMS
BEND FOR ELEVEN
VOL.4 – A BLACK SABBATH TRIBUTE
THE ECOTONES

385