LUCIFUGE: “Infernal Power”

ALBUM

Είδος: Black/thrash metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Dying Victims Productions
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Απριλίου 2021

Δεν βρίσκεται σε ησυχία καθόλου και δεν έχει σταματημό ο κύριος Equinox, κιθαρίστας, frontman και «ψυχή» των Lucifuge, και εν μέσω καραντίνας βγάζει κι άλλο δίσκο, αισίως τον 4ο για τους Γερμανούς black-thrashers που εδρεύουν στη Βρέμη.

Το 2021 εκτός του ότι έχει να μας προσφέρει το “Infernal Power”, μας παρουσιάζει και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Έτσι λοιπόν, από ένα “one man band project” γίνεται ένα «φονικό» κουαρτέτο με άγριες διαθέσεις και «δολοφονικά» ένστικτα. Το “Infernal Power” αποτελείται από 10 δυναμίτες συνολικής διάρκειας 35 λεπτών και ίσως είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφόρησε στο black/thrash μέσα στο 2021.

Μόνο «βρώμικος» ήχος και «σκληρή» παραγωγή είναι το χαρακτηριστικό του πρώτου ακούσματος. Σε κερδίζει και σε κάνει να αυξήσεις τα ντεσιμπέλ σε μη επιτρεπτά όρια, ενώ το ακραίο rock ‘n’ roll εμπλουτίζει όλο το «είναι» της black-thrash φιλοσοφίας των Lucifuge. Παιχνιδιάρικα riff που «βρωμάνε μούχλα» από τα υπόγεια, δένουν σε απόλυτη αρμονία με την «ασχήμια» της δεύτερης εξάχορδης του Berenjenix δίνοντας έναν επαρσικό τόνο, αλλά σου «κολλάνε» και στο μυαλό σαν βδέλες. Φωνητικά ο Equinox δίνει τον καλύτερό του εαυτό με τον «βόθρο» από τα έγκατα της Γης που βγάζει, ενώ σε μπάσο και τύμπανα γίνεται το πανδαιμόνιο από τους Matorralix και Dominatrix αντίστοιχα.

Έτσι λοιπόν, οι Γερμανοί Lucifuge μας δίνουν ένα «βρώμικο» μουσικό σύνολο που παίρνει σίγουρο 9αράκι σε βαθμολογία των 10 και πιάνουν κάγκελο για το Top 20 της 2021, την οποία πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας μπας και δούμε κανένα συγκρότημα στο σανίδι.

Κυκλοφορία δυνατή, «ακραία» και “για άντρες”.

Facebook Page: https://www.facebook.com/lucifugeblackmetal
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCVrKrvhuwApko73ZKn9jH0w
Bandcamp: https://lucifuge666.bandcamp.com/

977

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.