LITHIK: “Weather The Storm”

ALBUM

Είδος: Blackened doom metal
Δισκογραφική: Ανεξαρτήτη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 5 Νοεμβρίου 2021

Ο πολυμουσικός Ray McGill είναι αρκετά ενεργός τα τελευταία 20 χρόνια στην ανεξάρτητη μεταλλική σκηνή της Αυστραλίας. Έχοντας παίξει επικό power μέταλλο με τους Metal, μαυρομεταλλικό thrash με τους Bastardizer, μελωδικό μαυρομέταλλο με τους Bane Of Isildur και μελωδικά τεχνικό black/death με τους Spherical, ήρθε η στιγμή να παρουσιάσει λίγο περισσότερο τον εαυτό του μέσα από το solo project του, Lithik.

Στο “Weather The Storm”, ο Ray έχει αναλάβει τα φωνητικά και όλα τα έγχορδα, όπως φυσικά και την σύνθεση και τους στίχους και μέσα από αυτά τα 28 περίπου λεπτά που έχει στη διάθεσή του, ξεδιπλώνει την μελωδικότερη, λιγότερο ακραία πλευρά του.

Αν και ο ίδιος στο δελτίο τύπου ορίζει τον ήχο του ντεμπούτου ως blackened doom, θα έλεγα πως αυτό που μου έφεραν στο μυαλό τα τέσσερα τραγούδια (τα άλλα δύο είναι μονόλεπτα ιντερλούδια), είναι ένας συνδυασμός Tribulation, Black League και Sentenced (του “Love & Death” κυρίως) με ένα touch post-punk, ειδικά στην παραγωγή που είναι σαφώς εναλλακτικότερη του περιεχομένου. Όλα αυτά παντρεμένα με τη φωνή του Ray, η οποία είναι 666% Tom “Gabriel” Warrior, δίνουν ένα ενδιαφέρον και τελικά απολαυστικό μισαωράκι.

Τίποτα το νέο, τίποτα το πρωτότυπο, τίποτα το συγκλονιστικό, αλλά πολύ ευχάριστο στα αυτιά – ένα τίμιο, σκοτεινό deja vu που αξίζει ακρόαση. Και ίσως μερικές παραπάνω, μια που ο Ray μου είναι πολύ συμπαθής και κατά μια έννοια, μου θυμίζει μια αυστραλιανή, mini version του Dan Swano και είμαι σίγουρος πως θα τον ακούσουμε στο μέλλον και με περισσότερες Lithik κυκλοφορίες αλλά και με άλλα projects.

LITHIK online:
www.lithik.bandcamp.com
www.lithikmetal.com

632

Avatar photo
About Σπύρος Χονδρογιάννης 84 Articles
Ένα Δωμάτιο χτισμένο από σάρκα, αίμα και νότες. Συνήθως μαύρο, ενίοτε γκρι, ίσως κλειδωμένο αλλά κυρίως ανοιχτό για να μοιραστεί τους ήχους του με αυτούς που θέλουν να ακούσουν.