LADIES OF METAL

INTERVIEW

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ladies Of Metal Festival (vol.3), διοργανώνεται ταυτόχρονα σε Αθήνα (δελτίο τύπου) και Θεσσαλονίκη, με σημείο αναφοράς female fronted metal σχήματα από την ελληνική σκηνή, βασισμένο πλήρως σε διεθνή – κορυφαία festival του είδους, το οποίο νοηματοδοτείται ιδιαίτερα μιας και λαμβάνει χώρα μια μέρα πριν την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Σ’ αυτό το πνεύμα, Η Mora (από τους Dimlight), η Hel Pyre (από τους AfterBlood), η Marianna (από τους PROJECT RENEGADE), η Tzo G. (από τους A VOID ETERNAL), η Annou (από τους MUTE TALE), η Alexandra Anagnostopoulou (από τους HAND OF FATE) και η Maria Loti (από τους DIMORFIA), έδωσαν κάτω από το δικό τους πρίσμα το πώς αφουγκράζονται τον παλμό του επερχόμενου Ladies Of Metal Festival, κι επίσης μοιράστηκαν δίχως taboo, με ιδιαίτερο σθένος και φαντασία τις δικές τους απόψεις για τη θέση της γυναίκας και τη μουσική, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ladies Of Metal Festival είναι έτοιμο να υποδεχτεί γυναικείες παρουσίες πίσω από το μικρόφωνα, βασισμένο απόλυτα στις προδιαγραφές των κορυφαίων του είδους festival στο εξωτερικό. Τι πρεσβεύει για εσάς ένα τέτοιου είδους event;
Mora (Dimlight): Είναι σίγουρα μια πολύ ιδιαίτερη πρωτοβουλία από μεριάς της Angel’s PR, να διοργανώσει ένα τέτοιο event. Αναδεικνύει ανερχόμενες ελληνικές μπάντες διαφορετικού ήχου με κοινό άξονα τη γυναικεία παρουσία πίσω απ’ το μικρόφωνο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συμμετέχουμε ως Headliners σε αυτό το δυναμικό φεστιβάλ.

Hel Pyre (AfterBlood): Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προωθούν την γυναικεία φωνή στο metal και εντάσσουν όλο και περισσότερο την γυναικεία παρουσία σε αυτήν την μουσική σκηνή, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να είναι κάτι συνηθισμένο και αναμενόμενο και να φεύγουμε από στενόμυαλα στερεότυπα που υπήρχαν παλιότερα.

Marianna (PROJECT RENEGADE): Να αναδείξει συγκροτήματα στα πλαίσια μιας καλής διοργάνωσης και να δει ο κόσμος ότι ένα τέτοιο fest έχει ποικιλία από άποψη μουσικού ενδιαφέροντος και δεν αντιπροσωπεύει αυτό που υπάρχει σαν στερεότυπο για τα female-fronted συγκροτήματα. Όλες οι μπάντες είναι διαφορετικές από άποψη ύφους και δεν υπάρχουν όρια στο τί μπορεί να κάνει ένα συγκρότημα με γυναίκα στο μικρόφωνο ή σε άλλα όργανα.

Tzo G. (A VOID ETERNAL): Τα συναισθήματά μας είναι τόσο έντονα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα λάβουμε μέρος στο Ladies of metal. Είναι ένα festival που μας κίνησε το ενδιαφέρον από τα προηγούμενα χρόνια και ανυπομονούσαμε να έρθει στην πόλη μας. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους μουσικούς, να μοιραστούμε τη σκηνή μαζί τους και να μεταφέρουμε τα συναισθήματά μας στο κοινό. Ευχαριστούμε πολύ τους Angels PR γι’ αυτή την ευκαιρία.

Annou (MUTE TALE): Θεωρούμε πολύ σημαντικό festival το “Ladies of Metal”. Είναι η διοργάνωση που δίνει βήμα, “φωνή” και λόγο στις female fronted μπάντες της Ελλάδας. Πέρα από την συμβολή της γυναικείας αισθητικής στη metal, φεστιβάλ τέτοιου είδους περνούν ένα κοινωνικό μήνυμα και για τη θέση της γυναίκας ακόμα και από τον metal σκληρό ήχο.

Alexandra Anagnostopoulou (HAND OF FATE): Είναι πραγματικά ιδιαίτερα τιμητικό να είσαι μέρος ενός τόσο μεγάλου event! Για μας το ladies of metal Fest αποτελεί βήμα για τη διάδοση της δημιουργίας μας, γνωριμία με συναδέλφους του χώρου και φυσικά το γεγονός ότι αφορά και προωθεί τη female fronted σκηνή είναι το πιο σημαντικό!

Maria Loti (DIMORFIA): Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συμμετέχουμε και φέτος στο φεστιβάλ και μάλιστα για πρώτη φορά στην πόλη μας τη Θεσσαλονίκη! Σίγουρα θα είναι μια μεγάλη μουσική γιορτή. Θα ακουστούν διάφορα είδη μουσικής και θα περάσουμε όλοι τέλεια.

Ποια θεωρείτε ότι θα είναι η σημαντικότερη διαφορά από άλλα fests που έχετε λάβει μέρος (μιας και κάποιες από εσάς έχετε συμμετέχει και σε προηγούμενα Ladies Of Metal Festival);
Mora (Dimlight): Δεν μπορώ να αναφέρω συγκεκριμένες διαφορές διότι το κάθε φεστιβάλ εχει κάτι καινούριο, ξεχωριστό να προσφέρει. Είναι σίγουρα ενδιαφέρον οτι θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 2 πόλεις, την ίδια μέρα.

Hel Pyre (AfterBlood): Η διαφορά έγκειται στο ότι δεν είναι τόσο έντονη η έμφαση στο γυναικείο φύλο. Κατα τ’ άλλα, η διοργάνωση και διεξαγωγή του Ladies of Metal Festival γίνεται κάθε χρόνο με τις καλύτερες συνθήκες και με άριστη συνεργασία, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει και του δίνει συνεχώς προβάδισμα και αναγνωρισιμότητα στην ελληνική μουσική σκηνή.

Marianna (PROJECT RENEGADE): Για εμάς το διαφορετικό φέτος είναι ότι για πρώτη φορά θα παίξουμε στη Θεσσαλονίκη στην πρώτη προσπάθεια του fest να εξαπλωθεί πέρα από την Αθήνα. Είναι μεγάλη μας τιμή να είμαστε headliners για την έκδοση στη Θεσσαλονίκη και ανυπομονούμε πάρα πολύ να παίξουμε για πρώτη φορά εκεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα συγκροτήματα και να γνωρίσουμε ένα νέο κοινό!

Tzo G. (A VOID ETERNAL): Οι A Void Eternal παίζουν για πρώτη φορά στο Ladies of Metal, αλλά αυτό δεν μας δυσκολεύει να ξεχωρίσουμε τις διαφορές από τα προηγούμενα fest. Είναι πολύ όμορφο αυτό που θα συμβεί φέτος. Δύο σκηνές, εννιά συγκροτήματα, δύο μεγάλες πόλεις και μπόλικη μεταλ. Το γεγονός ότι εξαπλώνεται και ίσως γίνει και θεσμός, είναι αυτό που το διαφοροποιεί από τα προηγούμενα δύο festival. Ο κόσμος ανταποκρίνεται σε κάτι όμορφο και ξεχωριστό, το στηρίζει και μαζί του το στηρίζουμε κι εμείς.

Annou (MUTE TALE): Η μοναδικότητα αυτού του φεστιβάλ έγκειται στο ότι το Ladies of Metal Festival vol iii ενώνει πέρα από δύο μεγαλουπόλεις της Ελλάδας (Αθήνα Θεσσαλονίκη) και εννιά διαφορετικές γυναικείες προσωπικότητες σ’ ένα σκοπό, σ’ ένα μήνυμα.

Alexandra Anagnostopoulou (HAND OF FATE): Για μένα και τους HAND OF FATE είναι η πρώτη μας φορά και αποτελεί κάτι καινούργιο! Τα σχήματα που έχουν πρότερη εμπειρία φαντάζομαι ότι θα δουν τη μεγαλύτερη διαφορά! Σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι θα γίνεται σε δύο μέρη ταυτόχρονα και φυσικά πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!

Maria Loti (DIMORFIA): Η μεγάλη διαφορά φέτος είναι ότι γίνεται ταυτόχρονα σε δύο πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Εννιά μπάντες, με εννιά γυναίκες πίσω από τα μικρόφωνα, θα μοιράσουν τη μουσική τους στο κοινό ταυτόχρονα! Από μόνο του αυτό είναι μια μεγάλη ιδέα! Ενώνει τα σχήματα μεταξύ τους, τη μουσική, τους ανθρώπους και δύο ολόκληρες πόλεις!

Σε γενικές γραμμές αποστρέφομαι τις παγκόσμιες ημέρες, αλλά κάποιες από αυτές έχουν ξεχωριστό χαρακτήρα και σπουδαιότητα, όπως η ημέρα της Γυναίκας, μια μέρα πριν το Ladies Of Metal Festival Vol3. Ποιο το δικό σας μήνυμα σχετικά μ’ αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα για τις γυναίκες του κόσμου;
Mora (Dimlight): Μετά από πολλά χρόνια γεμάτα δυσκολίες οι γυναίκες έχουν καταφέρει να κερδίσουν μια ισάξια θέση στη σύγχρονη κοινωνία. Διαπρέπουν σε όλους τους τομείς με τεράστια επιτυχία. Μπορούν να πετύχουν οτιδήποτε, πραγματικά οτιδήποτε αυτές επιθυμήσουν, αρκεί να συνειδητοποιήσουν οτι μπορούν! Να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Φυσικά υπάρχουν ακόμα πολλά στερεοτυπικά κατάλοιπα, όμως, η γυναικεία ανεξαρτησία πρέπει να θεωρείται αναμφισβήτητη, άσχετα με τα εκάστοτε σύνορα η συνθήκες. Οι Dimlight, με αφορμή το Ladies of Metal festival, θέλουμε να εμπνεύσουμε τις γυναίκες να παραμένουν δυνατές και να διεκδικούν την ισότητα, μέχρι να εξαλειφθεί κάθε είδος κοινωνικής διάκρισης.

Hel Pyre (AfterBlood): Η μέρα της γυναίκας υπάρχει για να θυμίζει τους αγώνες του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Αν εμείς σήμερα θεωρούμε κάποια πράγματα αυτονόητα, όπως το δικαίωμα ψήφου και τα εργατικά δικαιώματα, το οφείλουμε στους αγώνες που έδωσαν τα γυναικεία κινήματα τον τελευταίο αιώνα. Είναι ωραίο που το φεστιβάλ είναι μια μέρα πριν και υπάρχει ένας συμβολισμός, αλλά μέχρι εκεί. Εμείς πάμε να παίξουμε μουσική και να έχουμε μια δυνατή live βραδιά, δεν κατεβαίνουμε σε διαδήλωση, ούτε υπάρχει λόγος να συγχέουμε αυτές τις δύο μέρες.

Marianna (PROJECT RENEGADE): Να μην φοβούνται να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να μην σταματούν σε τίποτα! Οι γυναίκες είμαστε πολύ ανθεκτικοί και δυνατοί οργανισμοί και ξέρουμε να παλεύουμε στη ζωή και για τη ζωή παρά τις αντιξοότητες. Ας ενωθούμε και ας παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο μέσα από την ομόνοια και την ειρήνη με τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.

Tzo G. (A VOID ETERNAL): Η μουσική είναι τέχνη και η τέχνη δεν έχει φύλο. Ένα συγκρότημα μπορεί πολύ εύκολα να στηριχθεί από μια γυναικεία φωνή, ή, και κατεξοχήν γυναικεία μέλη. Όσο αγαπάμε αυτό που κάνουμε, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να το υλοποιήσουμε, να το μεταφέρουμε στον κόσμο και να το αγαπήσει κι αυτός με τη σειρά του.

Annou (MUTE TALE): Ίση μεταχείριση, ίσα δικαιώματα, σεβασμό.

Alexandra Anagnostopoulou (HAND OF FATE): Πράγματι η μέρα της γυναίκας αποτελεί πολύ ξεχωριστή μέρα αν αναλογιστούμε τα εμπόδια που συναντούν οι γυναίκες στην καθημερινότητα αλλά και στην επαγγελματική τους ζωή. Η εκδήλωση και η συμμετοχή σε αυτή αποτελεί από μόνη της ένα μήνυμα υποστήριξης του καλλιτεχνικού χώρου υπέρ των γυναικών.

Maria Loti (DIMORFIA): Κι εμείς, σαν μπάντα είναι η αλήθεια πως δεν τα πάμε τόσο καλά με τις παγκόσμιες ημέρες. Οι γυναίκες όπως και ο κάθε άνθρωπος πρέπει να γιορτάζει και να είναι στο επίκεντρο κάθε μέρα! Ένα μήνυμα προς κάθε γυναίκα και κάθε άνθρωπο λοιπόν, θα ήταν να μην τα παρατάει ποτέ γιατί ότι κι αν θέλει μπορεί να το κατακτήσει! Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που τον περιβάλουν να αντλεί δύναμη από αυτό που αγαπάει και να συνεχίζει το μονοπάτι του. Να φωνάζει με θάρρος και να υποστηρίζει τη θέση του πρώτα από όλα για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατώνται συχνά και να βρίσκει συμμάχους στο ταξίδι του. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα!

To metal και γενικότερα ο χώρος του σκληρού ήχου, πως θα μπορούσε να σταθεί ή στέκεται ως κοινωνός – απόστολος για τη θέση της γυναίκας σήμερα; Μπορεί η φωνή σας και τα αυτονόητα δικαιώματά σας που καταπατώνται κάθε στιγμή ανά τον πλανήτη, να βρουν εύκολα βήμα έκφρασης;
Mora (Dimlight): Η metal μουσική ανέκαθεν ήταν ένα μέσο επανάστασης, έκφρασης έντονων ψυχικών συναισθημάτων και ανάδειξης όλων των εκφάνσεων της ανθρώπινης φύσης, καλών ή κακών. Το βήμα που ανέφερες υπάρχει, και αυτό φαίνεται κυρίως από την μεγάλη επιτυχία που έχουν σημειώσει παγκόσμια ονόματα που πλαισιώνονται από τη γυναικεία παρουσία. Το γεγονός αυτό δίνει κίνητρο και έμπνευση σε νέους καλλιτέχνες.

Hel Pyre (AfterBlood): Μην το πάμε και στο άλλο άκρο. Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα με πολιτισμό και παιδεία και όπως συμβαίνει σε όλες τις δυτικές χώρες, οι δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίζουν κάποιες γυναίκες, επ’ ουδενί δεν συγκρίνονται με το τι αντιμετωπίζει ο γυναικείος πληθυσμός της Μέσης Ανατολής ή της Αφρικής. Δεν πρέπει να τα γενικεύουμε όλα και να τα βάζουμε στο ίδιο καζάνι. Από την στιγμή που μπορούμε να εκφραζόμαστε όπως θέλουμε και να γράφουμε τραγούδια όπως ακριβώς μας βγαίνει, είμαστε ήδη σε πολύ πιο ευνοϊκή θέση και απολαμβάνουμε πολύ μεγαλύτερη ελευθερία, απ’ ότι ένα τεράστιο κομμάτι του γυναικείου πληθυσμού στον υπόλοιπο πλανήτη.

Marianna (PROJECT RENEGADE): Κάθε μορφή τέχνης είναι και ένα μέσο έκφρασης. Όχι μόνο μπορεί η metal και η μουσική γενικότερα να είναι όχημα που θα μεταδώσει ένα τέτοιο θετικό μήνυμα στον κόσμο αλλά πρέπει και επιβάλλεται να το κάνει. Μέσα από τους στίχους των κομματιών δίνεται ένα πλαίσιο συζήτησης με τον ακροατή. Για εμένα και τους Project Renegade είναι το κατάλληλο πλαίσιο να μεταδώσουμε το μήνυμά μας, ένα μήνυμα που αφορά την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα, όπου φύλο, φυλή, σεξουαλικός προσανατολισμός, θρησκεία, κοινωνικοοικονομικό status δεν παίζουν κανέναν ρόλο γιατί όλοι είμαστε άνθρωπο εξίσου σημαντικοί και μοναδικοί. Αλλιώς για εμάς θα ήταν ανούσιο να κάνουμε αυτό που κάνουμε, γιατί στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο μέσα από τη μουσική μας να ξεπεράσει τη μαυρίλα που σκεπάζει αυτή τη στιγμή τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Tzo G. (A VOID ETERNAL): Σίγουρα υπάρχουν πολλές δυσκολίες, σίγουρα όμως υπάρχει και το πείσμα. Εάν θα μπορούσα να μιλήσω προσωπικά, θα έλεγα, πως δεν δυσκολεύτηκα καθόλου στο να εκφραστώ μέσω της μουσικής μου, ούτε να ξεκινήσω μια μπάντα μόνη μου. Δεν έχω βιώσει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό θα γυρίσω πίσω στο πείσμα που ανέφερα, και θα πω πως εάν θέλεις κάτι θα το καταφέρεις, είτε εμφανιστούν εμπόδια, είτε όχι.

Annou (MUTE TALE): Θεωρούμε μεγάλη δύναμη μια γυναίκα να μπορεί να εκφράσει και την πιο σκληρή μεριά του φύλου της μέσω της metal, μιας και που κατά την κοινή γνώμη, γνώση και άποψη η metal σκηνή είναι ανδροκρατούμενη. Για τη γυναίκα η μουσική αποτελεί μέσο απελευθέρωσης των συναισθημάτων και έκφραση των προβληματισμών που βιώνει λόγω της πολυάσχολης καθημερινής ζωής της. Η metal – όπως όμως και άλλα μουσικά είδη- αγγίζουν το μυαλό και προσδίδουν στον ακροατή δύναμη απελευθέρωσης και εξέλιξης. Οι γυναίκες να ξεφύγουν από τη λογική που τις θέλει “στο σπίτι” και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Alexandra Anagnostopoulou (HAND OF FATE): Τοποθετείσαι πολύ εύστοχα! Είναι αυτό ακριβώς! Ένα βήμα έκφρασης των ονείρων και των ελπίδων μας για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέλλον!

Maria Loti (DIMORFIA): Κάθε μορφή τέχνης έτσι και η μουσική λειτουργούσε πάντα σαν μια δυνατή φωνή. Πόσο μάλλον η metal που σαν είδος από τη στιγμή που εμφανίστηκε έδινε χώρο για εκτόνωση, έκφραση, προβληματισμό κι έντονο σχολιασμό των προβλημάτων της κάθε περιόδου. Αυτό ισχύει ως σήμερα. Μας δίνει βήμα να επικοινωνήσουμε όσα θέλουμε να πούμε, τις ιδέες μας, τους προβληματισμούς μας, να μοιραστούμε ένα κομμάτι μας με το κοινό. Όσον αφορά τη γυναίκα συγκεκριμένα για χρόνια υπήρχε η άποψη ότι δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει το σκληρό ήχο και ίσως κάποιοι ακόμα να υποστηρίζουν αυτή την άποψη. Είναι θέμα γούστου! Στην τέχνη όμως δεν υπάρχουν διακρίσεις. Ο οποιοσδήποτε έχει λόγο. Και οι γυναίκες πλέον έχουν αποδείξει ότι μπορούν να υποστηρίξουν επάξια τη σκηνή. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτό τον χώρο το κάνουμε επειδή αγαπάμε το συγκεκριμένο είδος. Έχουμε μεγαλώσει με αυτό! Άρα γιατί να μην μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό!

Σας ευχαριστώ πολύ για την προθυμία σας να απαντήσετε για το Rockway.gr, ως επίλογο, όμως, θα ήθελα ν’ αφιερώσετε κάποιο στίχο που σας εκφράζει αυτή την εποχή.
Mora (Dimlight): Κάθε χρονική περίοδος διαθέτει τα δικά της χαρακτηριστικά και δυσκολίες. Το μέταλ ανέκαθεν εφέρνε τους ανθρώπους πιο κοντά, διαλύοντας διακρίσεις, κοινωνικά στερεότυπα και καταδίκαζε κάθε κρίση. Θα αρκεστώ στους στίχους των Machine Head στο κομμάτι Darkness Within.
..So pray to music,
Build a shrine,
Worship in these desperate times
Fill your heart with every note,
Cherish it and cast afloat.
Cause God is in these clef and tone,
Salvation is found alone,
Haunted by it’s melody,
Music, it will set you free..

Το σκοτάδι μπορεί να σε διαλύσει ή να σε κάνει πιο δυνατό. Εσύ διαλέγεις τι απ τα δύο θα συμβεί.. Ευχαριστώ κι εγώ.

Hel Pyre (AfterBlood): Οι στίχοι αυτοί είναι από δικό μας κομμάτι και θα με εκφράζουν σε κάθε εποχή:
I am my own illusion, I thrive in my delusion
I want my safety, my future of lies
I want my comfortness, my hunger for lies
You should pay more attention, you should listen closely
It is your soul talking, it’s aching to break free
Stop living quietly, stop thinking yourself
This can’t be the world you want
This is your personal hell
It is you, about you, this is what happens to you
Before time runs out, wake up and think


Marianna (PROJECT RENEGADE): Σε ευχαριστούμε και εμείς! Ο στίχος που θα ήθελα να μοιραστώ με το κοινό είναι από το κομμάτι μας “The New Joker”:
Forged from iron my skin, won’t ever give in

Tzo G. (A VOID ETERNAL): Εμείς ευχαριστούμε γι’ αυτή την όμορφη συνέντευξη. Θα θέλαμε να αφιερώσουμε ένα στίχο – o οποίος εκφράζει την καθημερινότητά μας – από το καινούργιο μας δίσκο, ο οποίος δεν κυκλοφόρησε ακόμα:
This is the land of pain, where everything eternally weeps

Annou (MUTE TALE): Σας ευχαριστούμε πολύ, σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά!!!
Stand and fight, live by your heart (Manowar)

Alexandra Anagnostopoulou (HAND OF FATE): Μα ποιον άλλον φυσικά, αν όχι το στίχο – ύμνο της ελπίδας, από το τραγούδι “Messengers of Hope” του ομώνυμού μας άλμπουμ!
Cheer up, don’t give up, sail away, pave the way,
Tell the globe not to mope! Be the Messengers Of Hope!


Maria Loti (DIMORFIA): Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη!
We were used to feel
Nothing felt surreal
If only we could stand side by side
Now the world is changing
Now our feelings fading
No more feeling thrilled by your smile

(Dimorfia)

DIMLIGHT:
Website: https://www.dimlightband.com
Facebook Page: https://www.facebook.com/Dimlighttheband
Twitter: https://twitter.com/dimlighttheband
Bandcamp Page: https://dimlighttheband.bandcamp.com
Instagram: https://www.instagram.com/dimlight_official
Youtube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=DoSa17s5bd0

AFTERBLOOD:
Youtube: https://www.youtube.com/AfterBloodOfficial
Facebook: htts://www.facebook.com/afterblood/
Website: https://afterblood.com/

PROJECT RENEGADE:
Facebook Page: https://www.facebook.com/prenband
Instagram: https://www.instagram.com/projectrenegadeofficial/
Twitter: https://twitter.com/Proj_Renegade
Bandcamp Page: https://projectrenegade.bandcamp.com
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCX5zHAKWh35oPsbHANEbI3w
Spotify: http://bit.ly/Spotify_PRenegade
ReverbNation: https://www.reverbnation.com/projectrenegade

A VOID ETERNAL:
Facebook Page: https://www.facebook.com/avoideternal/
Instagram: https://www.instagram.com/avoideternal_official
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCttDwdVh0IYUSFxsuTjJ0lw

MUTE TALE:
Facebook Page: https://www.facebook.com/Mute-Tale-515748458522269/
Twitter: www.twitter.com/MuteTale
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dPY7wUNx7lw

HAND OF FATE:
Facebook Page: https://www.facebook.com/h.o.f.theband/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCjHZsdCuKbgrbPXjgLFjhrw?view_as=subscriber
Spotify: https://open.spotify.com/album/6r0kyutUu3420Df4bMZjAa

DIMORFIA:
Facebook Page: https://www.facebook.com/dimorfia/
Twitter: https://twitter.com/dimorfia_band
Instagram: https://www.instagram.com/dimorfia_band
Bandcamp Page: https://dimorfia.bandcamp.com/album/utopia-2
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCSKXE0rY-lFHuhDN9b03Jtw

893

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.