KUBLAI KHAN TX : “Lowest Form of Animal”

EP

Είδος : Metalcore/Beatdown Hardcore
Εταιρεία : Rise Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 01 Απριλίου 2022

Οι Kublai Khan TX δημιουργήθηκαν το 2009 και κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά το 2010. Άμα ακούσουμε τις “φωνές” του διαδικτύου που μιλάν για αναγέννηση του 90ς ήχου του metalcore, τότε οι Kublai Khan TX, παίρνουν επάξια τη θέση μιας από τις πιο δυναμικές και επιθετικές μπάντες της εποχής μας. Στις 01/04/2022 κυκλοφόρησαν την τελευταία τους δουλειά το “Lowest Form Of Animal”. Ένα E.P. γεμάτο γουστόζικα breakdowns και θανατηφόρα metalcore riffs. Δεν προσφέρουν κάτι καινούργιο στον ήχο, αλλά παίζουν κάτι παλιό, τόσο πολύ καλά που σε κάνει να σπας τον σβέρκο σου από το κοπάνημα. Έχουμε ένα E.P. περίπου δεκατέσσερα λεπτά, στα μονοπάτια που χάραξαν στα 90ς μπάντες όπως οι Terror (συμμετέχει ο Scott Vogel σε ένα τραγούδι), Madball, Sworn Enemy κτλ, το οποίο εκπροσωπεί τα καλύτερα στοιχεία του beatdown επάξια στο σήμερα και με αρκετό κοινωνικό-πολιτικό στίχο . Στο δια ταύτα λοιπόν.

Το E.P. αποτελείται από πέντε in-your-face τραγούδια, όπως πρέπει όταν αποφασίζεις να παίξεις τέτοια μουσική. Το πρώτο πράγμα που ακούγεται είναι η φωνή του Scott Vogel, τραγουδιστή των Terror, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι το “Swan Song” είναι αφιερωμένο στις σεξεργάτριες, Οι εναλλαγές φωνητικών μεταξύ Vogel και Honeycut είναι αρμονικά δεμένες, δίνοντας έναν πολύ δυναμικό χαρακτήρα στο τραγούδι, μέχρι που σκάει σαν κομήτης το πρώτο riff.
Το “Loyal To None” ακολουθεί με έναν καταιγισμό ηχητικής βίας, για να δώσει τη θέση του στο “Taipan”, που αποτελεί έναν κατακλυσμό αγνού metalcore. Τα υπόλοιπα δύο του δίσκου κυμαίνονται στα ίδια μήκη και πλάτη. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου βρίσκουν τα breakdowns του “Dynasty”.

Δεν έχει νόημα να ειπωθεί κάτι παραπάνω, οι Kublai Khan TX δεν ξανά ανακαλύπτουν τη φωτιά, αλλά αντίθετα παίρνουν τον ήδη υπάρχον ήχο και τον κάνουν κτήμα τους. Και με τον δικό τους τρόπο μας δίνουν, ένα από τα καλύτερα metalcore E.P. του πρώτου τριμήνου του έτους έστω και στις καθυστερήσεις.

Site : https://kublaikhantx.com/
Facebook : https://www.facebook.com/KublaiKhanTexoma
Twitter : https://twitter.com/kublaikhantx
Instagram : https://www.instagram.com/kublaikhantx/
Spotify : https://open.spotify.com/artist/5BIOo2mCAokFcLHXO2Llb4

827

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 30 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.