ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ: “Ο τελευταίος άνθρωπος στη Γη”

ALBUM

Είδος: Desert Punk Rock
Δισκογραφική: Walk The Line Records/ Punk ‘n’ Loud Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 3 Απριλίου 2020

“Ο ψηλός ξένος άφησε να εννοείται πως τον πρόσβαλες. Σε κάλεσε σε μονομαχία όταν το ρολόι χτυπήσει 12. Είσαι καλός στο σημάδι και αυτό σε κάνει να έχει αυτοπεποίθηση, όμως ο αντίπαλος ήταν ως τώρα ένας άγνωστος.”

Χρειάζεσαι να χαλαρώσεις ακούγοντας μελωδικό punk rock το οποίο μπορείς να τραγουδήσεις φωναχτά; Αν θέλεις, βγες στο μπαλκόνι σου στις 21:00, να τραγουδήσουμε παρέα τα νέα τραγούδια του Κροταλία.

5 χρόνια μετά το παρθενικό τους ΕΡ “Για μια θέση στον ήλιο”, ο Κροταλίας επιστρέφει με θόρυβο. “Ο τελευταίος άνθρωπος στη Γη” είναι αυτός που χρειάζεται να μείνει όρθιος για να επιβιώσει το είδος μας. 11 τραγούδια, εξαιρετικού μελωδικού punk rock από ανθρώπους που δεν είναι ξένοι με τον χώρο. Έχοντας υπηρετήσει, και ακόμα υπηρετούν, τον ήχο σε μπάντες όπως οι Wish Upon A Star και Despite Everything, ξέρουν καλά τι θέλουν και πως να το πετύχουν.

Έχοντας σύμμαχο τον ελληνικό στίχο, που για το punk δεν πέθανε ποτέ και είναι πάντα εδώ, μπορούν να βασίζονται στο πόσο πολύ μπορεί κάποιος να ταυτιστεί με τους στίχους τους και να τους τραγουδήσει, εμπειρικά μιλώντας, χωρίς καν το μυαλό του να έχει πάρει την απόφαση αυτή.
Η δυσκολία του ελληνικού στίχου (σε καταλαβαίνουν όλοι και γίνεσαι εύκολα γραφικός) έχει γίνει όπλο για τον Κροταλία και αυτό γίνεται αντιληπτό με το πρώτο τραγούδι κιόλας.

Τα καθαρά φωνητικά του Βασίλη συναντούν σαν σε μονομαχία, τα γρεζάτα του Αλέξη και δημιουργούν μια όμορφη ποικιλία, σε ένα σύνολο μουσικής που συνδυάζει όμορφα τον αμερικάνικο punk rock ήχο με γουεστερνικά περάσματα που θυμίζουν ταινίες, ντυμένες μουσικά από τον μέγιστο Ennio Morricone, με heavy rock περάσματα που θα διακρίνεις αν μπορέσεις να αποφύγεις τα σταθερά χτυπήματα του Κώστα Παπαθανασόπουλου στα τύμπανα.

Στιχουργικά, φαίνεται να συνδυάζουν κοινωνία και προσωπικές εμπειρίες, αποφεύγοντας μελοδραματισμούς, και μουσικά, μιλώντας με εγχώριους όρους, ίσως να μιλάμε για κάτι μεταξύ των Bad Movies και των Junkheart, αλλά μετά από ανάγνωση πολλών τευχών Λούκυ Λουκ.

Η δε, παραγωγή του album είναι ιδανική, και έχει γίνει από τον ίδιο τον Βασίλη Ζαμπίκο στο Ηχοβρύχιο, ενώ το mastering έχει φέρει σε πέρας ο Γιάννης Χριστοδουλάτος στο Sweetspot. Εκείνο που ολοκληρώνει το όμορφο πακέτο του πρώτου ολοκληρωμένου πονήματος του Κροταλία είναι το ΦΟΒΕΡΟ εξώφυλλο της Αλέξιας Οθωναίου, που θα με έκανε σίγουρα να ρισκάρω την απόκτηση του και ας μην ήξερα το περιεχόμενο.

Ένας διασκεδαστικός δίσκος από άκρη σε άκρη που θα συντροφέψει τις μέρες σου, τα ξενύχτια σου, τα μεθύσια σου και θα θες να ζήσεις κάθε σου στιγμή ακόμη πιο έντονα.

“Η καμπάνα της κεντρικής εκκλησίας χτυπάει και πάλι. Ο δείκτης του δεξιού σου χεριού τρέμει. Γνωρίζει πως υπάρχει πιθανότητα ο άλλος να είναι πιο γρήγορος. Κλείσε τα μάτια και αφουγκράσου. Το κροτάλισμα που φέρνει ο άνεμος στα αυτιά σου, ίσως είναι εκείνο που θα σε σώσει! Εμπιστέψου τον ΚΡΟΤΑΛΙΑ! Εκείνος ξέρει!”

Facebook: https://www.facebook.com/krotaliasband
Bandcamp: https://krotalias.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1cIJrUL9LKipYwtMPWFUMa
Instagram: https://www.instagram.com/o_krotalias/

754

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.