KRISIUN: “Mortem Solis”

ALBUM

Είδος: Death metal
Εταιρεία: Century Media
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Ιουλίου

Νέο album Krisiun. Το δωδέκατο, παρακαλώ. Σαν να λέμε, βραζιλιάνικο death metal “Τα Τρία Αδέρφια”, κεφάλαιο 12ο.

Το τρίο των Max Kolesne, Moyses Kolesne και Alex Carmago επιστρέφει μετά το “Scourge of the Enthroned” του 2018, που έλαβε πολύ καλές κριτικές, και αναλαμβάνει –οποία έκπληξης!– να παίξει old-school, raw death metal για τους απανταχού εχθρούς της προόδου και τους φανατικούς των safe zones.

Προφανώς, ο δίσκος είναι σύντομος, κάπου στα 38 λεπτά, με 10 death metal tracks στο γνώριμο style των Krisiun. Δικασίλα και blasts, riffs ψιλοκουλά αλλά πωρωτικά, πιο groovy (με την καλή έννοια) σημεία, υστερικά guiar solos, οι μελωδίες είναι είδος προς εξαφάνιση (εκτός αν thrash-ίζουν), ο Alex σκούζει με το γνωστό του ύφος στίχους ντεθμεταλλάδικους με εφηβικό μισανθρωπικό, αντιχριστιανικό φαταλισμό. Τούτη τη φορά, η παραγωγή του album είναι παραπάνω ωμή και τραχιά, όμως δεν υστερεί σε καθαρότητα. Στο “Mortem Solis” οι Krisiun υμνούν τον θάνατο του Ήλιου και, ταυτόχρονα, αρνούνται να «νερώσουν» τον χαρακτηριστικό τους ήχο, εξακολουθόντας να σερβίρουν τη homemade, custom death metal σπεσιαλιτέ τους… μέχρι να σβήσει ο Ήλιος.

Οι fans του συγκροτήματος δεν πρέπει να ανησυχούν. Θα πάρουν αυτό ακριβώς που ζητούν. Στο εκατό τοις εκατό. Μουσική βάρβαρη, για πολύ χτύπημα, για headbanging και spinning μέχρι να μη μείνει σβέρκος, για μοχθηρές γκριμάτσες και για σφιγμένες γροθιές που στέκουν ψηλά μοστράροντας τα wristbands με τα καρφιά, για mosh pits από όπου βγαίνεις μόνο όταν έρθει η σειρά σου να περάσεις για ακτινογραφία στο ΚΑΤ ξημερώματα Σαββάτου. Not great, not terrible.

Official Site: https://www.krisiun.com.br 
Facebook: https://www.facebook.com/krisiun.official 
Instagram: https://www.instagram.com/krisiun/

 

883

Avatar photo
About Πέτρος Μπεϊμανάβης 193 Articles
Ευαίσθητος, αυτοκαταστροφικός, ονειροπόλος, κυκλοθυμικός Ιχθύς, με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά δεν πιστεύω στα ζώδια, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί κάτω από το άστρο του 2112, με τεχνητές ωδίνες που προκάλεσε ο εναρκτήριος μπάσος ήχος του “Tom Sawyer”. Στον δρόμο, γυρνάω το κεφάλι μου αν πιάσει το αφτί μου κάτι από τα παρακάτω: Πέτρο, Images and Words, Warrel Dane, Morbid Angel, Bergman, Kundera, Chick Corea, Sarah Kane, σοκολάτα, “Μιλάμε για πολύ meta- φάσæ” και “Κατ’ αρχήν…”.