KORRECTION: “Rawkdown”

EP

Είδος: Hard Rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 31 Δεκεμβρίου 2020

Μια αθηναϊκή μπάντα η οποία μάλλον έχει σκοπό να κυκλοφορεί μόνο EPs είναι και οι hard rockers Korrection οι οποίοι και επανέρχονται με άλλο ένα τεμάχιο τεσσάρων κομματιών και για να δούμε τι έχουμε αυτή τη φορά.

Η μουσική των Korrection στο “Rawkdown” δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ετυμολογική ανάλυση. Καθαρό hard rock με το επίκεντρο αυτού να εστιάζεται κυρίως στα ’70s και με επιρροές ολάκερο το ρεύμα. Αν θα ήθελες να σου αναφέρω κάποιες τυπικές εξ αυτών που διέκρινα, αυτές θα ήταν για παράδειγμα οι Lynyrd Skynyrd (“War Of Love”, “The Swamp”, “Long, Tall And Bold”) ή οι λοιπές παραφυάδες αυτών (π.χ. οι Free ή οι Bad Company, θα μπορούσα να παραθέσω άλλα 50 ονόματα) και οι Deep Purple της Coverdale εποxής στο “Blues Of Tomorrow”.

“Ανοιχτή” ακορντολογία και όμορφα solos από τον κιθαρίστα / τραγουδιστή (και συνθέτη) Δημήτρη Κορρέ ο οποίος και στα φωνητικά του καθήκοντα είναι αρκετά “βρώμικος” ερμηνευτικά και απέριττο αλλά στιβαρό ρυθμικό δίδυμο (Άγγελος Παπαγγέλου (μπάσο) / Ιωάννης Λιούσκος (drums)), ένα σύνολο μουσικής που στοχεύει αποκλειστικά στη διασκέδαση του ακροατή.

Και τα τέσσερα κομμάτια είναι καλά για το είδος τους, ιδανικά για ανέμελα σαββατόβραδα σε rock μπαράκια (αν ήμουν dj θα τα ενέτασσα σίγουρα στην playlist μου)και σίγουρα οι μπυρίτσες σου θα ρεύσουν άνετα στο λαρύγγι. Καλή δουλειά, δεν βλέπω καμία ιδιαίτερη αδυναμία που θα απέστρεφε κάποιον δυνητικό, “παλαίουρα” ή μη rocker από το να τους ακούσει τουλάχιστον. Θετικό πρόσημο από τον γράφοντα.

Facebook: https://www.facebook.com/KorrectioN-1031261223671162/

Bandcamp: https://korrection.bandcamp.com/album/rawkdown

594

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.