KINGCROWN: “Wake Up Call”

ALBUM

Είδος: Heavy / Power Metal
Δισκογραφική: ROAR! Rock of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 25 Μαρτίου 2022

Η αλήθεια είναι ότι το προ τριετίας debut τους “A Perfect World” δεν με είχε συγκινήσει και ιδιαίτερα αλλά να που οι Γάλλοι metallers KingCrown μάλλον διάβασαν το review (lol ε;) και επέστρεψαν για τη ρεβάνς με το δεύτερό τους τέκνο το “Wake Up Call”. Και η αλήθεια είναι ότι την πήραν άνετα.

Το “Wake Up Call” είναι ένας πάρα πολύ καλός δίσκος heavy to power metal και δείχνει μια μπάντα που έκανε αυτό που “συνέστησα” στο άρθρο μου για τον προκάτοχό του. Έδωσε περισσότερη προσοχή στις συνθέσεις οι οποίες πλέον είναι πολύ πιο σαφείς και ώριμες και με γερμανικό attitude. Τι θέλω να πω; Ότι παράλληλα με την εμφανή λατρεία προς τους Iron Maiden, η βασικότατη επιρροή είναι οι Helloween της Andy Deris περιόδου και με κάποια διάσπαρτα στοιχεία από τους Gamma Ray (“Story of Mankind” – πολύ καλό) αλλά και τους Edguy (“One With Earth”, ομοίως θαυμάσιο).

Πολύ καλή δομική riffολογία και καλά solos σε μια μελετημένη κιθαριστική δουλειά από τους Bob Saliba / Ced Legger, συμπαγές και γενικά γρήγορο ρυθμικό υπόβαθρο από δυο πολύ καλούς παίκτες Sebastien Chabot (μπάσο) / David Amore (drums) και έξοχα φωνητικά από τον Jo Amore, ο οποίος, χωρίς να αναλώνεται σε υψιφωνίες, ερμηνεύει με πάθος και αποδεικνύεται ιδανικός για το ηχητικό background.

Συνολικά όλο το album είναι υψηλότατης ποιότητας (ακόμη και τα μπαλαντοειδή κομμάτια είναι καλά παρά την δηλωμένη απέχθεια του γράφοντος για τις μπαλάντες στο είδος που διαπραγματεύονται οι KingCrown) με κλιμακωτές, άμεσες και εύληπτες συνθέσεις, πανέμορφα ρεφρέν σε πολλές από αυτές και οικειέστατη power metal γλύκα που αφήνει στο μεταλλικό αυτί του ακροατή.

Εκτός από τα προαναφερθέντα, εξαιρετικά κομμάτια είναι τα “The End of the World”, “The Awakening”, “To the Sky and Back” (ύμνος) και “A New Dawn” και πολύ καλά τα “Lost Foreigner” όπως και το ομότιτλο track αλλά και το επιλογικό “Fire Burns Again” (κινούμενα σε δρόμους των πρόσφατων Iron Maiden). Ο ήχος είναι τέλειος και θα έλεγα με ένα ’90s πνεύμα φτιαγμένος από τον μεγάλο Roland Grapow ο οποίος ανέλαβε το τεχνολογικό μέρος του “Wake Up Call”.

Για το εικαστικό τους σύμπαν οι KingCrown επέστρεψαν με μια αξιοπρεπέστατη δουλειά που έχω τη σιγουριά ότι θα ικανοποιήσει σε απόλυτο βαθμό τους “θαμώνες” του ρεύματος. Αγάπη για τη συγκεκριμένη φόρμουλα, καλοεκτελεσμένα τραγούδια με ευχάριστη ροή, ιδανικά για μπυροπόσιμες Σαββατιάτικες βραδιές στα τοπικά σας μπαράκια. Απολύτως προτεινόμενο album και για μια ακόμη φορά βγάζω το καπέλο μου στη ROAR που επιδεικνύει όλο και περισσότερο το άριστο αισθητήριο που διαθέτουν οι υπεύθυνοί της στην επιλογή των συγκροτημάτων που στεγάζει υπό την αιγίδα της.

Facebook: https://www.facebook.com/kingcrownmetal/

958

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.