KHIRKI + CALYCES | 23.04.2023 at An club

diafora

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

KHIRKI + CALYCES
LIVE at An Club!

”Καλοζυγισμένα grooves και ένωση με τα αρχέγονα ένστικτά μας!!!
Οι Khirki kai Calyces θα μας παρασύρουν στο χαοτικό μουσικό τους σύμπαν!!!”

Πόρτες : 20:30 / Rock ‘n’ Roll : 21:00
Προπώληση : 8€ – Ταμείο : 10€

Εισιτήρια προπωλούνται ΜΟΝΟ στο OLDSCHOOL (Σολωμού 13 – 15, Εξάρχεια)

https://www.facebook.com/events/3455835761326878

Khirki
Οι Khirki (Κίρκη) είναι ένα μουσικό τρίο από την Αθήνα που ισορροπεί ανάμεσα στο rock ‘n’ roll και την παραδοσιακή μουσική. Η μπάντα αντλεί το όνομά της από τη γνωστή μάγισσα της μυθολογίας που μετέτρεψε το πλήρωμα του Οδυσσέα σε ζώα σερβίροντας τους το μαγικό της κρασί.
Αντίστοιχα το συγκρότημα, αφότου μάζεψε καρπούς από τη metal/rock κουλτούρα (Kvelertak, Mastodon, Tool, κλπ.) και επηρεάστηκε βαθιά από τα ντουμάνια της Ανατολής και των Βαλκανίων, δημιούργησε το δικό του μαγικό «ζωμό», διατηρώντας άθικτο και ανόθευτο το heavy χαρακτήρα του.

Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο full-length άλμπουμ με τίτλο «ΚΤΗΝΩΔΙΑ» το οποίο κέρδισε τον ενθουσιασμό της metal κοινότητας και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον εγχώριο και διεθνή Τύπο. Η μπάντα πλέον δίνει για ζωντανές εμφανίσεις προκειμένου να σερβίρει το κοινό της κατ’ ιδίαν.

“Οι Khirki κυκλοφορούν ένα εκρηκτικό ντεμπούτο που θέλει να ξυπνήσει το rock ‘n’ roll αγρίμι που κρύβουμε όλοι μέσα μας – Rocking Choice” – Rocking.gr

“The Athenians take the dry, raw energy of bands like Kvelertak or High On Fire, combine it with an extremely multi-layered, folklorically orchestrated virtuosity and rock so carefree and authentically that no other young band has succeeded in a long time – Choice of the month” – Rock Hard Germany

“Αναμφίβολα ο δρόμος που χάραξε ο άρχοντας Σπάθας, βρήκε νέους, πανάξιους σκαπανείς. 9/10” – Metal Hammer Greece

Ελάτε, υψώστε τα ποτήρια σας και ενωθείτε με τα αρχέγονα ένστικτά σας!

Bandcamp: https://khirkirocks.bandcamp.com/
Spotify: https://spoti.fi/3GYbUnU
Facebook: https://www.facebook.com/khirkiofficial
Instagram: https://www.instagram.com/khirki_official/
Youtube: https://bit.ly/3GOQBVt

Calyces
Το 2020 μας συστήθηκαν δισκογραφικά με το εξαιρετικό ντεμπούτο “Impulse To Soar” και από τότε δεν σταμάτησαν να μας απασχολούν με εκκωφαντικά live shows, εντυπωσιακά live video releases αλλά και έναν διαρκή θόρυβο, προερχόμενο από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο και το κοινό κάθε υποείδους του σκληρού ήχου, που έμοιασε να αγκαλιάζει εξ’ αρχής την παρθενική δουλειά του all-things-prog κουαρτέτο από την Αθήνα.
Κι αν η πολυετής προϋπηρεσία των μελών του σχήματος σε μπάντες όπως Tardive Dyskinesia, Revenge of The Giant Face, Insect Radio και Grandmaster Cockroach, δεν αποτελεί για εσάς διαπίστευση ποιότητας τότε δεν έχετε παρά να τους αφήσετε να σας παρασύρουν στο χαοτικό μουσικό σύμπαν τους, εκεί που η πολυρυθμία δίνει πάσες σε καλοζυγισμένα grooves και η μελωδία πορεύεται χέρι με χέρι με την ωμότητα, με την μουσικότητα σε πρώτο πλάνο και την τεχνική δεινότητα σε ρόλο στυλοβάτη.

Bandcamp: https://calyces.bandcamp.com/album/impulse-to-soar
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1fDi9fdCfFXWs9W0clM9bU…
Facebook: https://www.facebook.com/Calycesband
Instagram: https://www.instagram.com/calycesband/
Youtube: https://www.youtube.com/@Calyces

354